Skip to main content
Europa

Wat je nog niet wist over een gezinsvakantie naar Frankrijk

Ieder jaar trekken weer veel landgenoten eropuit met de tent, vouwwagen of caravan. Daarbij blijft Frankrijk nog steeds de meest populaire bestemming, hoewel Italië ook in de belangstelling staat. Een kampeervakantie in Italië kost overigens gemiddeld wel meer dan in Frankrijk. Een onderzoek onder vakantiegangers heeft een aantal bijzondere feitjes verzameld over deze enthousiaste kampeerder die in Frankrijk hun ontspanning gaan zoeken.

Samen uitzoeken

Op zoek naar campings in Frankrijk? Kampeerders vinden het bijzonder leuk om op zoek te gaan naar een camping. Maar liefst 90% geeft aan dat het zoeken naar een camping in Frankrijk een leuke bezigheid is, waarbij het gehele gezin wordt betrokken.

Kamperen doet men voor de kinderen. Het kamperen is typisch iets voor een gezinsvakantie vinden de meeste deelnemers aan het onderzoek. Uiteraard spelen de kosten ook een rol. Het is vaak voordeliger om te kamperen dan om naar een hotel of ressort te gaan. Maar ook de gezelligheid en de contacten daar ziet men als een voordeel voor de kinderen. Frankrijk is daarnaast ook nog populair vanwege de mooie natuur.

De koffer inpakken

De koffers worden samen ingepakt, al heeft moeder daar de supervisie over. De checklist die 82% gebruikt voor de bagage wordt dan weer vaker door vader gemaakt. Het inpakken van de auto wordt ook bijna volledig aan vader overgelaten en misschien wil hij dat ook wel graag. Bijna 100% van de kampeerders neemt ook iets mee om te lezen. Dat kampeerders het vaak gezellig op de camping in Frankrijk hebben, blijkt wellicht uit het feit dat maar de helft ook daadwerkelijk toekomt aan lezen. En er wordt ook beduidend meer gedronken dan thuis, maar dat zal ook vast komen door de Franse wijn. Meer weten over hoe je je koffer goed inpakt? Bekijk dan deze blog van ons.

koffer inpakken

Een vakantiepark in Frankrijk

Als je aan Frankrijk als vakantieland denkt… Waar denk je dan aan? De enorme variëteit is wellicht een van de redenen dat zoveel Nederlanders ieder jaar weer boeken op een vakantiepark in Frankrijk. Zo kan iedereen denken aan zijn of haar favoriete bestemming van de kanaalkust tot aan de Cote d’Azur. Er zijn vakantiegangers die werkelijk niet uitgekeken raken op een bepaald deel van Frankrijk en daar trouw ieder jaar weer een vakantiepark zoeken. Dat is ook niet zo vreemd als je bijvoorbeeld kijkt wat een relatief onbekend gebied als Bretagne te bieden heeft. De vakantieparken zijn hier wat kleinschaliger dan bijvoorbeeld aan de Cote d’Azur maar ook dat heeft zijn charme. Als je op zoek bent naar een vakantiepark in Frankrijk vind je die in het hele Franse land. En wees een eerlijk, dat uitkiezen behoort toch ook tot de voorpret.

Vermaak voor het hele gezin

Ook waar het vakantieparken betreft, zijn het vooral Nederlandse gezinnen die kiezen voor het gemak van een vakantiebungalow op een van de grotere parken. Dat betekent immers verzekerd vermaak in de vorm van een zwembad of zwemparadijs. Jongere stellen op zoek naar de romantiek van Frankrijk kiezen vaker voor een appartement in een rustige omgeving waarbij een stand in de buurt de voorkeur heeft. De groep senioren, die steeds belangrijker worden op de vakantiemarkt, willen graag een vakantiepark in Frankrijk waar in de buurt veel wandel- en fietsroutes zijn. Frankrijk heeft het allemaal.

Meer weten?

Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl