Skip to main content

lissabonMocht je op zoek zijn naar een leuke stedentrip waar het mooie weer heerst en waar veel te zien en te beleven is, dan is Lissabon zeker een aanrader. De kleurrijke Portugese hoofdstad heeft naast het warme klimaat en mooie het weer veel te bieden. De stad ligt in de streek Estremadura aan de Taag(rivier), op een kleine afstand van de Atlantische oceaan. Daarnaast kent Lissabon een rijke geschiedenis en heeft de stad veel cultuur. Met haar 2.9 miljoen inwoners behoort Lissabon tot een van de grootste steden in Europa.

Geschiedenis van Lissabon
Lissabon kent een rijke geschiedenis en heeft als stad zijnde al veel meegemaakt op het gebied van oorlog, bezettingen en invloeden van buitenaf. Er wordt gefluisterd dat de stad al in 1200 v. Chr. gesticht werd door de Griekse held Odysseus. Tijdens de bezetting van de Romeinen raakte de stad in verval, maar na inval van de Omajjaden van Andalusië, werd de stad weer een belangrijke handelsstad. De gehele geschiedenis kenmerkt zich door bloeiende periodes en periodes waar het moeilijk ging met de stad. In de twintigste eeuw was het dictator Antonio de Oliviera Salazar die Lissabon volledig moderniseerde tot de stad die het nu is.

Stedentrip lissabonBezienswaardigheden
Lissabon is rijk aan cultuur en bezienswaardigheden. De ‘benedenstad’ van Lissabon is: Baixa Pomnbalina. Hier bevindt zich het belangrijkste plein van de stad, Rossio. Een paar kilometer verderop ligt het nieuwe centrum van Lissabon. Het nieuwe centrum wordt ook wel Expo’98 genoemd. Een verwijzing naar de wereldtentoonstelling die daar in 1998 werd gehouden. Ook heeft de stad voldoende musea’s voor de echte kunstliefhebbers. Zo is het Museu Nacional de Arte Antiga, het nationale museum van Portugal gevestigd in Lissabon. Daarnaast is het ook gewoon leuk om door de stad heen te lopen en niet specifiek iets te bezoeken, maar genieten van het weer en de omgeving. Dit kan in de vele parken, maar ook dagje winkelen behoort tot de mogelijkheden. Lissabon wordt natuurlijk gekenmerkt door de kabeltrams die je van het lage deel naar het hoogste deel van de stad kunnen brengen. Dit alleen al is een leuke en unieke ervaring.

Accommodaties en overnachten
In de stad zijn voldoende accommodaties om te overnachten, van midden in het centrum tot iets verder uit de buurt van het centrum. De prijzen variëren en het is handig om eerst van te voren je even goed te oriënteren op wat jij zelf belangrijk vindt. De stad is verder goed bereikbaar met het vliegtuig vanuit Nederland, met een kleine 3 uur vliegen ben je in Lissabon(vanaf Amsterdam). Ideale reistijd bestaat er eigenlijk niet, want de temperatuur wordt in de wintermaanden niet lager dan 15 graden. De zomermaanden van april tot oktober, zijn het lekkerst. Het wordt dan maximaal 35 graden.

Lissabon jou volgende stedentrip?
Ben je overtuigd van wat Lissabon jou te bieden heeft? Wordt Lissabon jouw volgende stedentrip? Bekijk hieronder een filmpje van de stad, wellicht ben je dan volledig overtuigd.