Skip to main content
Reistips

Hoe kun je het beste je koffer inpakken?

Het zomerseizoen is weer in aantocht en dat betekent een heerlijke zonvakantie in (waarschijnlijk) het buitenland. Waar je ook heen gaat op vakantie, je hebt altijd bagage. De een kan op vakantie met weinig spullen, de ander heeft moeite om te doseren. Maar hoe pak je nu eigenlijk het beste je koffer in zodat je de ruimte optimaal benut? Lees onderstaande tips.

koffer inpakken

Inventariseer wat je wilt meenemen in je koffer

Het probleem met een volle koffer is vaak dat mensen te veel spullen mee willen nemen, maar heb je deze spullen ook daadwerkelijk echt nodig? Maak van tevoren een lijstje met de spullen die je echt nodig denkt te hebben. Ga daarna wegstrepen wat je eigenlijk niet nodig hebt, eventueel ook op de locatie kunt krijgen en wat je gewoon echt niet nodig hebt op vakantie. Neem bijvoorbeeld handdoeken. Die heb je meestal echt wel op je bestemming, maar nemen tegelijkertijd super veel ruimte in. Checken dus.

Leg de belangrijkste kleding bovenop

Je koffer inpakken is een kunst op zich. Je neemt kleding mee die graag wilt dragen bij verschillende gelegenheden. Denk hieraan bij het inpakken van je koffer. Leg je belangrijkste kleding bovenop. Dit zorgt ervoor dat de kleding zo min mogelijk kreukt en dat is wel zo prettig.

Niet te veel schoenen

Schoenen zijn niet de meest handige kledingstukken om in je koffer mee te nemen. Bedenk je daarom van te voren goed of je de schoenen die je wilt meenemen daadwerkelijk gaat dragen. Twee paar schoenen en een paar slippers zou genoeg moeten zijn. Verder kun je ook wat kleine kleding of andere spullen kwijt in je schoenen.

Boeken, ipads mp3speler

Houd je van lezen? Neem dan niet te veel boeken mee, dit zorgt er namelijk voor dat je koffer snel te zwaar wordt. Vandaag de dag is het eenvoudig om een ebook te downloaden en mee te dragen op bijvoorbeeld een iPad. Daarnaast kun je je boeken, iPad of mp3speler prima meenemen in je handbagage.

Tip van een pro? Check deze video:

Meer informatie?
Wil je meer informatie naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl