Skip to main content
Afrika

5 Redenen om Namibië te bezoeken

Ben je nog op zoek naar een bijzondere vakantie bestemming, waar je een reis kunt maken die je niet gauw zult vergeten en waar onovertroffen ervaringen op kunt doen? Denk dan eens aan het schitterende Namibië, een land dat je zal treffen door haar schoonheid. Reisorganisatie Sable Tours vertelt je waarom een reis naar Namibië bovenaan je bucketlist hoort te staan.

1.  De Namibische landschappen

Namibië bestaat grotendeels uit woestijn en is dan ook een dor, droog en leeg land. Maar als je denkt dat dat betekent dat het een saai en eentonig land is, dan heb je het helemaal mis. In Namibië ga je terug in de tijd, naar een natuur die nog onaangetast is door menselijk ingrijpen en met onaardse, woeste landschappen. Rode zandduinen worden afgewisseld met verwrongen en vreemdsoortige rotspartijen, die door reuzen te lijken zijn neergesmeten. En de kleurenpracht van de woestijn in de ondergaande zon is met geen pen te beschrijven! Bovendien kun je al dit moois beleven zonder hordes en hordes toeristen, want het land is zo groot en leeg, dat er veel plekjes zijn waar je in totale afzondering kunt genieten van al dit moois.

Namibië landschap

2. De fauna van Namibië

Net zo bijzonder als de landschappen van Namibië, is de fauna van dit woestijnland. Namibië heeft veel wild, waaronder de Big 5. En je hebt een kans dat je niet alleen in de nationale parken wild ziet, maar ook gewoon onderweg van punt a naar punt b! Het bekendste nationale park is het Etosha National Park, en in de Caprivi strook vindt je ook nog een aantal minder bekende nationale parken. Naast groot wild, zoals olifanten, neushoorns, zebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken, leeuwen en cheeta’s, vind je in de woestijn ook héle bijzondere dieren, zoals de grootoorvos,  bruine hyena’s, tok-tokkie (een kleine kever), allerlei hagedissen of het aardvarken. Veel van deze dieren zijn nachtdieren, dus je zult goed je best moeten doen om ze te zien.

Hagedis in de woestijn namibie

3. De flora van Namibië

In de woestijn is ook een verbazingwekkende flora te vinden, zelfs op de meest droge plekken. Sommige planten kunnen overleven met het kleinste beetje water dat ze verkrijgen uit de mist die van zee landinwaarts wordt  geblazen. Je treft er heel speciale planten zoals de Welwitschia, die gemiddeld 500 tot 600 jaar oud wordt, maar waarvan 2000 jaar oude exemplaren bekend zijn. Planten die ogenschijnlijk dood lijken te zijn, blijken toch nog vol leven te zijn als er regen valt.  Een goed voorbeeld hiervan is de zeer toepasselijk genaamde Kanniedood, een aloë soort. Maar pas op voor het giftige ‘melkbos’! Het sap van deze plant is uiterst giftig, en het verhaal gaat dat zelfs eten dat is klaargemaakt op een vuurtje dat wordt  gestookt met droge takken van deze plant dodelijk kan zijn.

planten Namibië

4. De Namibische sterrenhemel

Hoe minder omgevingslicht ’s nachts en hoe minder luchtvervuiling, hoe helderder de hemel en hoe meer sterren je kunt zien. Doordat Namibië een van minst dichtstbevolkte landen ter wereld is, en er daardoor ook weinig luchtvervuiling is, is de sterrenhemel in de woestijn onvoorstelbaar mooi! Zoveel sterren bij elkaar heb je vast nog nooit gezien! Er zijn accommodaties in Namibië waar je ’s nachts je bed naar buiten kunt rollen op je veranda en de pracht en praal van de hemel liggend in je bedje kunt bewonderen. Mooier kan het niet worden.

San stam namibië

5. De Namibische bevolking

In Namibië leven nog een aantal stammen, zoals de Himba en San stammen. De Himba en San zijn nomadische stammen die nog volgens eeuwenoude tradities leven. Zo wassen de Himba vrouwen zich nooit en smeren ze zichzelf in met  een mengsel van rode oker en vet . Ook hebben ze een specifieke haardracht die hun status als jonge of getrouwde vrouw aangeeft. De San of bosjesmannen behoren tot het oudste volk van Namibië, en zelfs van heel Afrika. Lang voor onze jaartelling leefden deze nomaden al in het huidige Namibië, waarvan de vele rotstekeningen die hun voorvaderen voor ons hebben achtergelaten getuigen. Tijdens je rondreis door Namibië kun je nederzettingen van deze stammen bezoeken en zo kennismaken met hun tradities en gewoonten.

Meer weten?

Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl