Skip to main content
reisnieuws

Vakantie vieren in Nederland wordt steeds populairder

By jun 30, 2019juli 3rd, 2019No Comments

Dat op vakantie in Nederland gaan steeds meer populair wordt, heeft in het vorige jaar beslist ook met het mooie weer te maken gehad. Maar de aantallen vakantiegangers in ons land worden steeds groter. In de afgelopen jaren is het aantal vakantiegangers gestegen met 10 miljoen en hoewel het aantal buitenlanders dat kiest voor ons land steeds groter wordt, zijn de Nederlanders die een vakantie kiezen in eigen land nog steeds in de meerderheid.

Wat heeft de voorkeur?

Waar buitenlandse toeristen de voorkeur lijken te geven aan een hotel, kiezen de Hollanders vaker voor het huren van een vakantiehuis. Een bijzonder vakantiehuis in Nederland lijkt daarbij de voorkeur te hebben. De afgelopen jaren zijn in de sector ‘bijzondere vakantiehuizen’ onder meer de natuurhuisjes in de belangstelling komen te staan. Maar er wordt ook steeds meer gezocht op een vakantiehuis met zwembad of andere bijzondere voorzieningen. Op vakantie in eigen land mag het best een beetje extra zijn en dan kiest men bijvoorbeeld ook voor een vakantievilla als er een bijzonder uitje met een grote groep of de familie.

Waar gaan we naartoe?

De populaire bestemmingen als het aankomt op bijzondere bestemmingen liggen in het noorden en het zuiden van het land. De Waddeneilanden hebben prachtige stranden, maar zijn toch minder druk dan de Noord- en Zuid-Hollandse kust in het hoogseizoen. Die rust wordt steeds meer gewaardeerd. Dat Limburg erg mooi is en bijzondere vakantiehuizen te bieden heeft, weten ook steeds meer vakantiegangers. En Limburg heeft het voordeel dat een uitstapje naar het buitenland dan een peulenschil is. Op vakantie trekt een kort bezoek aan het buitenland ook altijd.

Roompot Beach Resort

Kamperen, niet alleen voor landgenoten

Wist je dat er inmiddels ongeveer 4 miljoen vakantiegangers verblijven op campings in ons eigen Nederland? De meeste bezoekers komen nog steeds uit eigen land, maar in 2018 verbleven ook maar liefst 1,2 miljoen buitenlanders op campings in ons eigen Nederland. Daarbij is het interessant om te zien naar welke provincies die vele buitenlandse kampeerders gaan.

De provincie Utrecht is blijkbaar volkomen onbekend onder de kampeerders die van verder weg komen, want in 2018 kwamen er maar 5.000 campinggasten in deze provincie niet uit Nederland. Dat onze kleinste provincie het grootste aantal bezoekers trekt onder de buitenlanders zal wellicht niemand verbazen. Zeeland werd in 2018 bezocht door 307.000 buitenlanders om juist op dit stukje Nederland hun tent op te slaan. Waarschijnlijk is ook in onze buurlanden inmiddels doorgedrongen dat in Zeeland de meeste zonuren te genieten vallen. Maar Noord-Holland zat Zeeland zeer dicht op de hielen en moest genoegen nemen met een tweede plaats ondanks het niet onaanzienlijke aantal van 306.000 kampeerders die niet uit eigen land kwamen. De mooie stranden en de lokroep van het populaire Amsterdam zullen daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Een groeiende vakantiemarkt

De camping is nog steeds een factor van formaat op de vakantiemarkt in ons land. De groei met het aantal buitenlandse gasten in 2018 met bijna 15% was hierbij het meest opvallend. Dat deze manier van vakantie vieren ook onder de buitenlandse gasten vooral wordt gezien als een gezins- of een jongerenvakantie zal daarbij niemand verwonderen.

Meer weten?

Meer weten naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl