Skip to main content
Stedentrips

Stedentrip Edinburgh: Het Athene van Schotland

By mei 9, 2013november 18th, 2015No Comments

Edinburgh is een prachtige stad op de Schotse heuvels en de perfecte locatie voor een stedentrip. Sinds 1437 is Edinburgh de hoofdstad van Schotland en ligt aan de oostkant van Schotland. De stad wordt door de bewoners ook wel de oude rokerd genoemd. Deze bijnaam kreeg het door de industrie in de stad. De stad heeft inmiddels bijna 500.000 inwoners en wordt ook wel eens het Athene van Schotland genoemd.edinburgh by night
Geschiedenis Edinburgh in het kort
Net als veel andere steden kent Edinburgh een rijke geschiedenis. Het jaar 6000 voor Christus is het begin van de stad als fort. 5000 jaar later kwamen er steeds meer nederzettingen. In de eerste eeuw kwam de stad in contact met de Romeinen. Ruim 600 jaar later werd de stad veroverd door de Engelsen. De Engelsen noemde de stad fort Eiden’s Burgh. Burgh betekent in het oud-Engels: fort. Daarna vonden er vele machtswisselingen plaats. Zo werd het fort terugveroverd door de schotten en niet veel later weer door de Engelsen. In de 18e eeuw vond de gouden eeuw plaats voor de stad. In die tijd groeide het inwoners aantal naar ruim 300.000. Pas toen werd duidelijk dat er een groot verschil was tussen Old Town en New Town, waar alles veel welvarender was. In 1934 werd de schotse partij de Scottish National Party opgericht. Wat resulteerde in meer zeggenschap en niet veel later sprak het volk zich uit in een referendum over meer autonomie.

Edinburgh bezienswaardigheden

De stad ademt cultuur en historie uit. Een niet te missen bezienswaardigheid is Edinburgh Castle. Dit kasteel is gebouwd op een vulkanische rots en het gezicht van Old Town. Daarnaast is de Royal Botanic Garden Edinburgh (een botanische tuin) een prachtige plek om wat tijd door te brengen. Edinburgh heeft heel wat museums in de stad. Een museum om er even uit te lichten is het National Gallery of Scotland. Tot slot heeft Edinburgh een dierentuin, een haven en zowel Old Town en New Town zijn de moeite waard om even te bezoeken.edinburgh kasteel

Taptoe Edinburgh

Edinburgh kent verschillende grote jaarlijkse evenementen. Zo is de stad bekend van het internationale Edinburgh festival. Dit festival is een combinatie van muziek en dans. Een ander groot jaarlijks evenement is het Royal Edinburgh Military Tattoo. Een grote internationale taptoe waar veel legeronderdelen vanuit de hele wereld aan mee doen. De parade wordt gehouden in de avonduren op het wandelplein voor Edinburgh Castle.

Het weer in Edinburgh

Het weer in Edinburgh is niet perfect. De beste periode om een bezoek te brengen aan de stad is in de maanden juni t/m augustus, dan valt er het minste regen en is het weer het beste. Voordat je de stad gaat bezoeken, ga dan even opzoek naar goedkope alternatieven om te slapen. De stad heeft verschillende hotels en slaapverblijven ver of dichtbij het centrum. Ben je op zoek naar een andere stedentrip? Bijvoorbeeld een stedentrip Brugge, klik dan even verder.

Edinburgh zeker de moeite waard om eens een bezoek aan te brengen als je van historie en cultuur houdt. Wil je alvast wat meer gevoel krijgen bij de stad? Bekijk dan onderstaand filmpje even en wellicht voeg jij Edinburgh toe aan je lijstje van must see.
http://vimeo.com/37031238

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl