Skip to main content
Reistips

Top 100 stedentrips: Barcelona de absolute nummer 1

Als je van stedentrips houdt dan is het soms lastig om een keuze te maken voor je volgende trip. Ga je voor een stedentrip dicht bij huis? Een Europese stedentrip? Of ga je naar een stad buiten Europa? Je moet vaak met van alles rekening houden en het belangrijkste misschien wel: wat is je budget? GoEuro heeft in samenwerking met HomeToGo een top 100 samengesteld en wij schreven er een blog over.

De top 3 stedentrips

Van de 100 stedentrips selecteerde wij de top drie die we verder uitlichten. Ook nemen we de Nederlandse stedentrips onder de loep, die wat lager op de lijst te vinden zijn. De top drie zal waarschijnlijk geen verrassing zijn, omdat dit toch wel steden zijn die vaak gekozen worden voor een stedentrip. Bekijk hieronder de top 3:

Nummer 1: Barcelona

Barcelona is bij uitstek de nummer 1 voor een super stedentrip. Deze schitterende stad heeft onwijs veel te bieden. De stad kent een rijke historie en is overgoten met de rijke kunst en cultuur. Barcelona kent veel hotspots en als je een korte stedentrip gaat maken dan doe je er goed aan om een plan uit te stippelen met de plekken die je absoluut gezien wilt hebben. Wat dacht je van: Architectuur van Gaudí, L’Aquarium de Barcelona, het stadion van Barcelona, Zoo Barcelona, Park Montjuïc of sagrada familia? Naast deze mooie bezienswaardigheden heeft Barcelona ook nog als voordeel dat het dicht aan het strand ligt en vele parken kent om even lekker tot rust te komen. Ook is de reisperiode extra lang als je van het mooie weer wilt genieten.

Barcelona nazomer

Nummer 2: Praag

Praag is een van de mooiste Europese steden. Als je naar Praag gaat dan krijg je meer stedentrip voor minder geld, want Praag is nog steeds een zeer goedkoop alternatief. Praag is het culturele hart van Tsjechië en ligt aan de rivier de Moldau. Niet alleen is de ligging prachtig, maar ook is Praag een van de steden met een schat aan cultureel erfgoed dat in al die jaren in perfecte staat is gebleven. Mocht je Praag willen bezoeken, dan moet je het volgende in ieder geval gezien hebben: Choco story, het Gouden straatje, Josefov, Kampa museum en het Letnapark.

Promotiefilm Praag, Tsjechië from tasfilms on Vimeo.

Nummer 3: Berlijn

Berlijn is een bijzondere stad en verveelt nooit, want er is altijd wel weer iets nieuws te beleven. Berlijn zit vol spannende verrassingen, van alternatief, tot kunst en cultuur en ook als modeliefhebber kun je er goed terecht. Het is overigens pas 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Ook hier vind je nog veel sporen van terug. Als je dan toch de stad wilt leren kennen, geven we je alvast wat tips: Luchthaven Tempelhof, restanten van de Berlijnse muur, Klunkerkranich (een plek met veel restaurants en winkels). Daarnaast kent Berlijn ontzettend veel verlaten plekken en lege gebouwen. Een unieke ervaring. Wordt Berlijn jouw volgende stedentrip?

Bezienswaardigeheden Berlijn

Nederlandse stedentrips

De Nederlandse stedentrips lijken over het algemeen wat minder populair dan andere grote Europese steden. Amsterdam is als eerste Nederlandse stad terug te vinden op plek 20. Ietwat teleurstellend zijn de posities van de overige Nederlandse steden, want de eerst volgende stad is Utrecht op de 65ste plek, gevolgd door: Rotterdam (68e), Den Haag (80e) en Maastricht (94e).

Meer weten over de top 100 stedentrips?

Wil je meer weten over de top 100 stedentrips of wil je de complete lijst bekijken? Bekijk de volledige lijst hier.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl