Skip to main content
Reistips

Berlijn: een stad die altijd weet te verrassen

By apr 6, 2016april 11th, 2016No Comments

Of je er nu nog nooit bent geweest of al meerdere keren; Berlijn is dé stad waar altijd wel iets nieuws te beleven valt. Je vindt er natuurlijk de Brandenburger Tor, kunt er de beste ‘curry wurst’ ter wereld eten en ook modeliefhebbers worden op hun wenken bediend. En dan te bedenken dat het pas 25 jaar geleden is dat één van de belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad plaats vond: de val van de Berlijnse muur. Berlijn zit vol spannende geheimen waarvan wij er alvast een paar verklappen.

berlijn

  • Luchthaven Tempelhof
  • Tempelhof, dat in het centrum van Berlijn ligt, is misschien wel de meest bijzondere luchthaven ter wereld. Het speciale aan deze luchthaven is dat het tegenwoordig geen luchthaven meer is, maar een openbaar park. Vroeger was het de enige uitweg voor de vluchtelingen uit de DDR om naar de Westerse wereld te komen. Tegenwoordig kun je er over de landingsbanen fietsen, is het de perfecte plek om te vliegeren en wordt er in de zomermaanden massaal gebarbecued door de inwoners van Berlijn.

  • Abandoned
  • Ze zijn niet zo spookachtig als de stad Tsjernobyl, maar spannend, dat zijn ze zeker! Berlijn telt veel verlaten gebouwen die niet gerenoveerd worden wegens een gebrek aan budget. Veel van deze gebouwen hadden een interessante functie tijdens het DDR-tijdperk, waardoor het nog spannender is om er een kijkje te nemen. Zo heb je een oud balhuis waar je de piano nog kunt bespelen, een anatomisch instituut waar de collegezaal nog intact is en een oud kindertehuis. Op deze website vind je veel verlaten plekken met een beschrijving en de risicofactor voor het betreden van het terrein.

  • Klunkerkranich
  • Berlijn zit boordevol leuke restaurants en cafeetjes op de meest bijzondere plekken. Zo ook de Klunkerkranich dat zich bevindt op de bovenste verdieping van een parkeergarage. In de zomer is het de perfecte plek om te genieten van een Duits biertje en het prachtige uitzicht over de stad. Om er te komen moet je met de lift naar de vijfde verdieping van het winkelcentrum Neukölln Arcaden. Daar loop je vervolgens door de parkeergarage naar het dak waar je het terras ziet vol met kleurrijke planten.

Naast alle geheime plekjes in Berlijn, is de stad ook nog eens heel betaalbaar. Via Airbnb kun je bijvoorbeeld een leuk appartement in het centrum van de stad huren en met Kortingbox krijg je korting bij verschillende reisaanbieders.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl