Skip to main content
Reistips

Op vakantie naar Sicilië? Huur een auto!

Ben jij volop je vakantie aan het plannen voor komende zomer? Wel helpen je graag een stap verder. Wat dacht je van Italië en dan met name Sicilië? Sicilië is de ideale locatie om lekker tot rust te komen. Het zonovergoten eiland heeft je veel te bieden. Zo kun je heerlijk genieten van de vele zandstranden en kun je de vele cultuurschatten op het eiland bekijken. Om dit allemaal te zien doe je er verstandig aan om een auto te huren op vakantie. In deze blog geven we je aantal tips voor een top zomervakantie op het Italiaanse eiland.

land of sicilia from Emeric on Vimeo.

Wat je moet weten over Sicilië

Sicilië kent een rijke historie en de vermoedelijke eerste bewoners – de Sicelen – streken daar rond 1200 v.Chr. neer. De officiële naam onder de Italiaanse bevolking is Sicilia. Het eiland is ongeveer 25000 km2 groot en daarmee is de totale kustlijn zo’n 1000 km. In totaal wonen er op het eiland ongeveer 5 miljoen mensen de Hoofstad is Palermo. Verder is het eiland bekend van de vulkaan, de Etna.

Bezienswaardigheden Sicilië: de top vijf

Zoals gezegd heeft het eiland veel te bieden. We geven je daarom vijf tips:

  1. Tip 1: Een van de veel bezochte gebieden is de Etna. In de buurt van de berg/vulkaan kun je rustig wandelen, wijn drinken en in de wintermaanden kun je er prima skiën.
  2. Tip 2:Daarnaast is het zeker de moeite waard om Taormina te bezoeken. In dit kleine plaatsje vind je de oudste badplaats van heel Sicilië. Verder kun je hier voldoende cultuur aanschouwen in de vorm van oude gebouwen en kun je heerlijk genieten van de mooie uitzichten.
  3. Tip 3: Ook kun je Barokstad Noto bezoeken. In Italië wordt dit gezien als belangrijkste barokstad. Je vind er vele schitterende bouwwerken in de mooie barokke stijl.
  4. Tip 4: Bezoek de stad Catania. Catania ligt aan de voet van de Etna, dus als je toch van plan bent om de Etna te bezoeken, breng dan ook een bezoek aan Catania. Deze historische tijd is de thuishaven van veel theatermakers. De kathadraal in Catania heeft een magische uitstraling dus zeker bekijken!
  5. Tip 5:Als laatste tip is het de moeite waard om de hoofdstad Palermo te bezoeken. Een stad met een rijke historie en vele authentieke gebouwen. Ben je een voetballiefhebber? Bezoek dan het stadion van Palermo!

Favignana - Italy

Auto Huren op Sicilië

Als je op vakantie gaat naar Sicilië en je wilt veel bezienswaardigheden bekijken dan doe je er verstandig aan om een auto te huren. Een auto huren geeft je de vrijheid om je gemakkelijk en eenvoudig over het eiland te bewegen. Een auto huren op Sicilië kan al redelijk voordelig. Op Easyterra.nl kun je huurauto’s makkelijk en snel met elkaar vergelijken en dan weet je zeker dat bij aankomst er een auto op je staat te wachten.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl