Skip to main content
Reistips

Goed voorbereid op reis!

By jan 21, 2015mei 4th, 2016No Comments

Hoe bereid je jouw reis voor

Goed, je gaat op reis. Leuk! Het is altijd fijn al je goed voorbereid op reis kan, maar je zult merken dat er van alles op je af komt. Hoe kom ik op de bestemming? Wat gaat het mij financieel kosten? Ben ik wel verzekerd in het buitenland en heb ik vaccinaties nodig? Echter, met de juiste voorbereiding kom je er vanzelf achter. Neem de tijd om een juiste planning te maken en laat je ook zeker goed informeren. Van het bepalen van je reisschema tot het boeken van voordelige vliegtickets en het regelen van een visum of reisverzekering.

2

Reis plannen

Voordat je begint met de reisvoorbereiding zal er eerst een planning moeten worden gemaakt. Je hebt natuurlijk een bestemming nodig! Doe daarom reisinspiratie op, door bijvoorbeeld reiskranten- en magazines te lezen of relevante websites en mooie vakantieprogramma’s te bekijken. Pas daarna bepaal je de vertrekdatum en hoelang de reis gaat duren. Wellicht ben je gebonden aan een schoolvakantie of speelt het klimaat een rol in je planning.


Financiële plaatje

Om überhaupt op reis te kunnen zal er geld in de pot moeten zitten. Vakanties kosten nu eenmaal geld. Het budget hangt af van je bestemming, maar ook je wensen en de reisduur. Een backpacker is misschien 1000 euro in de maand kwijt, terwijl iemand die een bekende wereldstad bezoekt dit bedrag al in een weekend heeft gespendeerd. Je kan natuurlijk vooraf proberen geld te besparen. Los bijvoorbeeld dure leningen af, doe geen onnodige uitgaven, bespaar op vaste lasten, shop in de uitverkoop en probeer je uitstapjes eens goedkoper te doen. Zo houd je meer geld over voor je reistrip!

Hoe kom ik op mijn bestemming

Een bekende uitspraak is: “Reizen is het doel, niet de bestemming”, welke in vele gevallen klopt. Boek bijvoorbeeld een treinreis of pak de eigen auto naar het buitenland… dat is al een hele belevenis op zich! Het is een genot en luxe om zelf auto te rijden, maar je dient wel op een aantal zaken te letten. Zorg in ieder geval voor voldoende rust en weest voorzichtig met cafeïne houdende dranken. Stop om de paar uur voor een frisse neus en niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je op tijd bij een benzinepomp stopt en de bandenspanning regelmatig checkt. Ga je toch liever voor comfortabel? Kies dan de trein en geniet tijdens je reis van het landschap en leg nieuwe contacten met medereizigers. Moet je een grote afstand overbruggen? Dan is het vliegtuig een uitkomst. Een nadeel kan zijn dat je weinig of niets meekrijgt van de landen waarover je heen vliegt. Wel is het een snel en efficiënt vervoersmiddel.

Verzekering

Een belangrijke formaliteit voordat je aan je reis begint is het afsluiten van een reisverzekering. Deze dekt schade en kosten die het gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen. Denk aan diefstal of verlies van je bagage. Maar welke reisverzekering heb je nodig en wat is er wel en niet gedekt? Dit hangt af van allerlei factoren, zoals je reisdoel, reisduur en wat je meeneemt. Zo is er de kortlopende verzekering voor korte reisperiodes, de doorlopende verzekering wanneer je meerdere malen per jaar op reis gaat en daarnaast de lang-op-reis verzekering voor als je een lange tijd in het buitenland verblijft. Het is raadzaam om de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars goed te vergelijken voordat je een reisverzekering afsluit.


Visum

Met een Nederlands paspoort kun je zonder moeite door Europa reizen. Ligt je bestemming buiten dit werelddeel dan heb je vaak een visum nodig. Deze is nodig zodat het land kan bijhouden wie er op bezoek komen. In sommige landen kun je de visum bij de grens of op het vliegveld aanschaffen, maar om rompslomp te voorkomen kun je het beter al thuis regelen bij de ambassade van het betreffende land. Het visum geeft je recht om een bepaalde periode in een land te verblijven en/of te werken.

vliegtuig

Inpakken maar!

De vertrekdatum van je reis komt naderbij. Eindelijk kun je gaan inpakken! Nu is waarschijnlijk je vraag: “wat neem ik mee?”. Ook dit hangt weer af van verschillende factoren. Het hangt voornamelijk af van jezelf, de bestemming en de reismogelijkheden. Ga je met het vliegtuig dan zit je vast aan een maximum gewicht, tenzij je bijbetaald. Handig is om een meeneemlijstje te maken. Kijk daarnaast ook naar hoe je jouw koffer of reistassen inpakt, want dit kan namelijk veel ruimte besparen. Goede reis!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl