Skip to main content
Australieverre reizen

Een droom die werkelijkheid wordt; backpacken in Australië

By jan 19, 2015mei 4th, 2016No Comments

Het ene moment zit je lekker op de bank te dromen over een reis naar Australië, een paar maanden later denk je terug aan datzelfde moment. Alleen zit je nu met je billen in het zand van de Australische kust. Australië is een enorm groot land met vele mogelijkheden. Wil jij bijvoorbeeld gaan duiken in het Great barrier reef? Ben je van plan een tijd in het stadsleven van Melbourne deel te nemen? Of ga je liever naar de Blue Mountains in de buurt van Sydney om de natuur te leren kennen? Australië telt tal van mogelijkheden!
5421442899_54ca777910_z

Het backpackavontuur

Voordat je het vliegtuig instapt zul je een hoop dingen voor moeten bereiden. Het begint natuurlijk bij het kiezen van de beste reisperiode. Voor Australië geldt dat het land het hele jaar door wel te bereizen valt, afhankelijk van waar je heen wilt en waar je van houdt. De seizoenen zijn precies omgekeerd met de onze. In juli en augustus is het daar winter en in december en januari is het hartje zomer. Wil je naar Melbourne? Dan moet je rekening houden met frisse winters. Wil je naar de tropische oostkust? Dan kun je het hele jaar door genieten van een lekker zonnetje. Let er dus op dat de temperaturen nogal kunnen verschillen in het land. Heb je verder al bedacht met wie je wilt gaan backpacken? Wil je alleen? Met een vriend of vriendin of met een organisatie? En hoe lang wil je gaan reizen? Dit zijn belangrijke zaken die je duidelijk moet hebben voor jezelf voordat je verder kunt gaan met de voorbereidingen.


236302157_2dcf4520ed_z

Wat kost de backpackvakantie?

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten van een reis naar Australië. Je hebt natuurlijk de kosten van je vliegticket, die variëren tussen de €900 en €1500 voor een retourticket. Wanneer je kiest voor een open ticket zul je wat meer betalen, maar wanneer je kiest voor een vaste heen- en terugvlucht zul je merken dat de prijs wat omlaag gaat. Backpacken in Australië kun je per dag redden met een budget tussen de €45 en €80. Je slaapt dan in hostels en kookt vaak zelf. Je kiest voor een leven als backpacker, wat dus betekend dat je ook op de kosten zou moeten letten.

Je hebt een goede outfit nodig, een goede backpack kost tussen den €100 en €300. Verder moet je denken aan een paar goede schoenen, regenjas, lichtgewicht handdoek, EHBO kit, zaklamp, wereldstekker, externe oplader en een reisgids. Daarnaast heb je natuurlijk je normale kleding nodig voor warm en koud weer. Deze spullen kun je zo duur of zo goedkoop als je maar wilt aanschaffen. Als je met meerdere mensen gaat, vergeet dan niet goede rugzakken aan te schaffen.
9156923523_ea67393bc2_z

Gewoon doen
Misschien wordt het allemaal een beetje eng op het moment dat je plannen steeds concreter worden. Het beste advies wat je kunt krijgen is: gewoon gaan! Dit zullen alle backpackers beamen. Als je de tijd, de middelen en de plannen hebt is er eigenlijk niets wat je tegen zou moeten houden. Boek je ticket, pak je tas in en stap dat vliegtuig in.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl