Skip to main content

Als je op reis gaat is een reisverzekering niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan je tijdens je vakantie voor vele verrassingen komen te staan. Je koffer kwijtgeraakt nog voordat je aankomt op je bestemming of je telefoon wordt gestolen na een avondje stappen. Dit zijn enkel maar een aantal voorbeelden van problemen die zich kunnen voordoen.

Tip: vergelijk je kortlopende reisverzekering op: www.kortlopendereisverzekering.net

Koffer zoeken

Voor het afsluiten van een reisverzekering moet je wel rekening houden met een aantal belangrijke punten. Een reisverzekering vergoed altijd de restwaarde van het product dat je bent kwijt geraakt. De rest waarde van een product loopt elkaar jaar met 10 tot 20% terug. Een verlies van een telefoon die al twee jaar oud is, levert qua uitkering dus bijzonder weinig op. Wij van Reisvertrekpunt selecteerde een aantal handige tips voor je waarmee je rekening kan houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Met deze tips kan je gerust op vakantie!

Een aantal tips voor het afsluiten van een reisverzekering:

 • Kijk via een vergelijkingssite welke verzekeraar het beste bij jou past. Op internet zijn er voldoende vergelijkingssites te vinden voor je reisverzekering. Kies je voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering?
 • Vraag op z’n minst een paar offertes aan bij verschillende verzekeraars, om thuis nog rustig te kunnen vergelijken.
 • Laat je eventueel nog even verder bijpraten in een persoonlijk gesprek voor advies op maat.
 • Kijk even goed wat er gedekt wordt via jou reisverzekering. Over het algemeen betekent een lagere prima ook dat er minder gedekt wordt. Reis je op regelmatige basis, dan is het verstandig op je goed te verzekeren.
 • Bekijk even goed welke voorwaarden er worden afgesproken. Er zijn vaak veel voorwaarden en uitzonderingsgevallen. Hou daar rekening mee, om teleurstelling te voorkomen.
 • Bekijk hoe de hulpverlening  is in het buitenland.
 • Mocht je kinderen hebben kijk dan even of zij ook meeverzekerd zijn (in de meeste gevallen is dit wel het geval).
 • Sluit je reisverzekering af bij een online verzekeraar. Je hebt dezelfde voorwaarden, maar over het algemeen betaal je minder premie.
 • Mocht je van plan zijn om verre reizen te maken of een rondreis zorg dan dat je aanvullend verzekerd bent.

Tips voor kwijtraken koffer (verzekeringssite.nl):

 • Zo snel mogelijk aangeven bij verzekeraar.
 • Aangifte bij lokale politie
 • Aankoopbonnen van je waardevolle spullen in je koffer.
 • Zijn er spullen stuk? Bewaren!

http://www.youtube.com/watch?v=VTTahy6rR0I

Doorlopende Reisverzekering vs. tijdelijke reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering heeft als voordeel dat je er eigenlijk niet meer naar om hoeft te kijken, mits je het aantal reizen per jaar opschroeft. Het dekt elke vakantie, zowel in de winter als zomer. Een doorlopende reisverzekering goedkoper in premie in vergelijking met een tijdelijke reisverzekering. Kijk van te voren dan even wat het beste bij jou past. Reis je weinig? Dan is een tijdelijke reisverzekering beter passend bij jou. De premie is verhoudingsgewijs duurder.

Heb je zelf nog tips voor een reisverzekering? Laat dat dan even aan ons weten. Wil je zelf je reisverzekering vergelijken? Klik dan even op de onderstaande banner.

online adverteren www.m4n.nl