Skip to main content
Midden Oosten

Oman wat een trip!

By jan 23, 2015november 18th, 2015No Comments

Oman behoort officieel tot West-Azië en is een Arabisch schiereiland dat grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi Arabië en Jemen. Hoewel het Midden-Oosten een onrustig gebied is, is Oman vrij gebleven van de onrust. Oman staat al jaar en dag bekend als het handelscentrum van de regio. Ben je toe aan totaal iets anders? Wil je niet op een cliché vakantie? Laat je dan verrassen door Oman!

Over Oman

Oman telt zo’n 2,8 miljoen inwoners en is 310.000 vierkante kilometers groot. Hoewel het sultanaat gekenmerkt wordt door de vele zandoppervlakten zijn er genoeg toeristische trekpleiters en grote steden die je kunt bezoeken zoals: de hoofdstad Masqat, Salahlah en Suhar. Sinds 1971 opereert het sultanaat volledig onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Wandelen in Wadi Shab en zwemmen in de Bimmah sinkhole

Als je dan toch iets bezocht moet hebben dan is het Wadi Shab. Deze plek is uniek. Je vindt er namelijk vele waterpartijen en watervallen met een extreem heldere blauwe kleur. Je kunt hier lekker wandelen en even genieten van de schitterende natuur. Als je nog meer natuurlijk schoon wilt zien en even lekker van het water wilt genieten dan is de Bimmah sinkhole een uniek ervaring. Dit gebied is open voor toeristen en met een beetje geluk ben je helemaal alleen!


oman

Bezoek de Nizwa en Bahla forts
Fort Bahla staat sinds 1987 op de wereld erfgoedlijst van beschermde monumenten. Het fort is uniek en is gebouwd aan de voet van de Djebel Akhdar. De muren en torens stammen uit de dertiende en veertiende eeuw.

Trek door de Al Hajar bergen
In Oman kan je eigenlijk al je hele vakantie doorbrengen in de natuur, maar het is van te voren altijd handig om even een selectie te maken. Moeite met kiezen? Dan adviseren wij je door de Al Hajar bergen te trekken. De bergketen licht in het noordoosten van Oman en wordt gekenmerkt door het vrij ‘dorre’ landschap. Hierdoor zijn de rotspartijen wel extreem goed zichtbaar. Maak wel altijd gebruik van een gids die je door het juiste gebied leidt.
oman2

Overige activiteiten
Je kunt natuurlijk veel meer doen in Oman dan deze opsomming van activiteiten. Zo kan je onder andere nog:
• Winkelen in Musqat
• Een nacht doorbrengen onder de sterrenhemel (echt een aanrader)
• Een cruise maken of gebruik maken van een zeiljacht


Meest gunstige reisperiode
Net als in de overige landen in de Arabische regionen, is het in Oman in de Nederlandse lente- en zomerperiode bloedheet. De temperaturen reiken tot voor boven de dertig en is een warme zomerdag met dik veertig graden zeker niet ondenkbaar. De meest gunstige periode is een trip te boeken tussen December en April. Dit bespaart je enkele liters water en geeft je meer energie om van het schiereiland te kunnen genieten.

Wil je een eerste indruk krijgen van Oman? Bekijk dan onderstaande video!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl