Skip to main content
Azieverre reizen

Vier stranden op Bali die de moeite waard zijn

By mrt 22, 2016maart 30th, 2016No Comments

Bali is een ideale bestemming voor zon- en strandliefhebbers. Het enige dat mist zijn hagelwitte stranden. Het eiland is vulkanisch, dus het merendeel van de kustplaatsen heeft zwart zand. Desondanks zijn er volop mogelijkheden om tijdens je reis te genieten van een strandverblijf. We hebben onze favoriete strandbestemmingen voor je op een rij gezet.
pangandaran.vissers

Het zuiden

De badplaatsen in het zuiden van Bali kennen brede, langgerekte zandstranden met goudgeel zand. Een van de bekendste plaatsen is Kuta, dat zo populair is geworden dat het in een aantal jaar is uitgegroeid tot een waar backpackersoord. Om die reden kiezen wij liever voor Seminyak, iets ten noorden van Kuta. Slenter over de boulevard langs trendy hotels en bestel een verfrissende cocktail bij een van de bars op het strand. Het zeewater is kalm en de sfeer is er gemoedelijk.

Het noorden

De stranden in het noorden van Bali bestaan uit donker zand, niet voor liefhebbers van parelwitte stranden dus. Toch is de noordkust zeker het bezoeken waard. Voor de kust van Pemuteran vind je een van de mooiste koraaltuinen van Bali. Zet je snorkel en duikbril op en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld vol tropische vissen en bonte koralen. Ten oosten van Pemuteran ligt Lovina, een klein vissersdorpje met gezellige restaurants. Geniet met je tenen in het zand van verse vis onder de heldere sterrenhemel. Smullen geblazen!

Het oosten

De oostkust van Bali is ruig. De zee heeft het merendeel van de stranden verzwolgen en de kustlijn wordt getekend door klifstranden en vissersdorpjes. Accommodaties zijn schaars en je komt hier nauwelijks andere toeristen tegen. Boek je een hotel aan de kust, dan heb je gegarandeerd een weids uitzicht over zee vanuit je zwembad. Vanaf Candidasa ligt een bezoek aan het waterpaleis van Tirtagangga voor de hand. Verscholen tussen de rijstvelden ligt hier de tempel van oude heersers. Ben je een snorkel- of duikliefhebber? Breng dan een bezoek aan het dorp Amed. Voor de kust ligt net onder het wateroppervlak een scheepswrak; een bijzondere snorkel- en duiklocatie.
NusaLemongan1

Nusa Lembongan en de Gili’s

Ben je toch op zoek naar de tropische witte zandstranden van de ansichtkaarten? Pak dan de boot naar Nusa Lembongan. Huur een scooter en slinger over bergwegen naar verborgen baaien. Heb je wat langer de tijd? Neem dan de ferry naar de Gili’s, een eilandengroep net voor de kust van Lombok. In ongeveer drie uur vaar je naar deze bounty-eilandjes. De eilandjes zijn zo klein dat ze bijna niet op de kaart te vinden zijn. Luier in een hangmat, zet je snorkel op en spot schildpadden of pak de boot voor een lunch bij een van de buureilanden.
Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Indonesië online, onderdeel van Riksja Travel. De reisspecialisten kennen het land goed en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl