Skip to main content
Reistips

Hoe bereid ik een roadtrip voor?

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen waarom het maken van een roadtrip een onvergetelijke ervaring is. Of je je nu op een kronkelend Italiaans bergweggetje bevindt of de zon ziet opkomen boven de Noorse fjorden; je zult een ultiem gevoel van vrijheid ervaren. Maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn. In dit artikel geven we je drie tips om in je achterhoofd te houden bij het treffen van de voorbereidingen, zodat je tijdens de reis optimaal kunt genieten.

16298736565_f06a76a26d_zBron:Link

De auto

Wanneer je een roadtrip wilt maken, heb je natuurlijk een auto nodig. Je kan ervoor kiezen om je eigen auto mee te nemen, maar je kunt ook een auto huren. Dat laatste hoeft echt niet altijd te betekenen dat je duurder uit bent. Wat als je bijvoorbeeld een roadtrip op IJsland wilt maken? Dan kost het je een fortuin om je eigen auto naar het eiland te brengen en kun je dus beter op zoek gaan naar een verhuurbedrijf. Hoef je geen oceanen over te steken? Dan kan het wel voordelig zijn om met je eigen auto op pad te gaan. Zelfs wanneer je geen auto bezit, kan het goedkoper zijn om een tweedehands exemplaar te kopen (bijvoorbeeld via deze website) en de auto na de reis weer te verkopen. Controleer wel altijd even de staat van de auto; hij moet immers wel een flink aantal kilometers kunnen maken.

Navigatiesysteem

Met een ouderwetse kaart in de auto stappen klinkt misschien leuk, maar geloof ons: een navigatiesysteem is een stuk praktischer! Met een navigatiesysteem kun je gemakkelijker van plan wisselen en hoef je niet continue de kaart in de gaten te houden als je van de gebaande paden gaat. Extra voordeel: geen ruzies over de vraag of je nu wel of niet die ene afslag had moeten nemen.

Inpakken

Wanneer je een roadtrip maakt, kun je natuurlijk meer spullen meenemen dan wanneer je gaat backpacken. Maak daar nuttig gebruik van! Bedenk vooraf of je onderweg wilt kamperen of liever in hotels slaapt. Kies je voor kamperen? Dan heb je een hoop extra spullen nodig. Een overzicht vind je bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Maar of je nu gaat kamperen of liever in hotels overnacht; neem in ieder geval de spullen mee die horen bij een lange autorit. Denk hierbij aan je favoriete muziek en genoeg eten en drinken, maar ook aan veiligheidsaccessoires.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl