Skip to main content
Reistips

Rondreis met de auto door Mallorca

By mrt 30, 2016maart 23rd, 2023No Comments

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee dat behoort tot Spanje. De hoofdstad is Palma de Mallorca, dit is tevens de hoofdstad van de Balearen. Het eiland staat bekend om de in het zuiden gelegen toeristische badplaatsen El Arenal en Playa de Palma. Veel toeristen komen niet verder dan het strand en hun hotel, terwijl Mallorca veel meer te bieden heeft. Het eiland heeft prachtige natuur en historische, Spaanse cultuur. Een autorondreis is een goede optie om deze onderdelen van het eiland te ontdekken. Er zijn enkele bekende en populaire bezienswaardigheden op een rijtje gezet om alvast een indruk te krijgen.

 

Cuevas del Drach
Cuevas del Drach, ook wel de Drakengrot, is vlakbij het plaatsje Porto Cristo gelegen, in het oosten van Mallorca. De grotten zijn ontstaan doordat een aantal eeuwen geleden het water van de Middellandse Zee continu langs het kalksteen werd gedrukt. In de 14e eeuw zijn de grotten ontdekt. De grotten werden in de eeuwen daarna veelal als schuilplaats gebruikt tijdens oorlogen. Tegenwoordig zijn de Cuevas del Drach een van de populairste attracties van Mallorca. Een wandeling door de grotten brengt u eerst langs prachtige kamers met stalactieten en stalagmieten. Vervolgens kunt aan het einde van uw bezoek ervoor kiezen om een kijkje te nemen bij het miniconcert op het ondergrondse meer van de grot. Hier kunt u genieten van klassieke muziek in combinatie met de geluidseffecten in de grot.

De mooiste stranden van Mallorca

Mallorca wordt niet voor niets al jaren als populair vakantie-eiland gezien. De combinatie van het prachtige, heldere water en de witte stranden geeft toeristen dat echte vakantiegevoel. Daarnaast zijn er ook nog veel onontdekte strandjes waar geen tot weinig toerisme te vinden is. Sta ’s ochtends eens vroeg op en trek eropuit met uw auto om een van die rustige baaitjes te ontdekken. Om u alvast op weg te helpen hebben we hieronder een rijtje geplaatst met, naar onze mening, de mooiste stranden van Mallorca.
1. CalaTuent
2. CalaVargues
3. CalaMandrago
4. Calas’Almunia
5. Port d’Alcudia

Kathedraal la Seu
Een van de hoogtepunten van de hoofdstad Palma is de kathedraal, La Seu. De bouw van de kathedraal is eind 13e eeuw begonnen en heeft 300 jaar geduurd. Als u in de kathedraal bent raden we u zeker aan om niet te vergeten omhoog te kijken. U ziet dan de diverse gebrandschilderde ramen. Het grootste venster, het Roosvenster, heeft een doorsnede van 12 meter. In dit venster zijn 1236 stukjes glas verwerkt. De kathedraal wordt om deze reden de “Kathedraal van het licht genoemd”.

Cap de Formentor
Cap de Formentor is een rustig schiereiland in het noordoosten van Mallorca. Vanuit Port de Pollenca rijdt u naar het noordelijkste puntje van Mallorca. Tijdens deze rit komt u de prachtigste natuurlandschappen en uitzichten van Mallorca tegen. De weg ernaartoe is 13,5 kilometer aan bochten en loopt omhoog en omlaag over de steile hellingen. De weg is in de jaren 60 gebouwd door een Italiaan genaamd Antonio Paretti. Deze man heeft ook de weg naar Sa Calobra gebouwd. Het eindpunt van deze spectaculaire weg is de vuurtoren van Cap de Formentor. De vuurtoren is in 1892 gebouwd. Een kijkje in deze vuurtoren is zeker de moeite waard, ook om nog beter te kunnen genieten van het unieke uitzicht.

Serre de Tramuntana
Serre de Tramuntana is een bergketen gelegen langs de noordwest kust van Mallorca. Op 27 juni 2011 kreeg de Serre de Tramuntana de World Heritage Status van UNESCO. De reden hiervoor was dat het gebied een grote landschappelijke en culturele betekenis heeft. Om deze reden verdient deze attractie zeker een plaatsje in dit overzicht. Met een 1445 meter hoge top is de Puig Major de hoogste berg van de Serra de Tramuntana en ook het hoogste punt van Mallorca. Als u deze bergketen gaat bezoeken wordt het wel aanbevolen om u wat warmer aan te kleden. Vanwege de hoogte is het hier een stuk koeler dan op de rest van het eiland.

Meer informatie: http://www.holidaycars.com/autohuur/spanje/palma-de-mallorca-airport/

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl