Skip to main content
Noord-Amerika

10 tips om de winter op Curaçao door te brengen

By jan 29, 2015november 18th, 2015No Comments

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee en heeft ontzettend veel te bieden. In de winter is het er lekker zonnig, hoewel er ook kans is op een regenbuitje. Wij zullen tien tips geven over hoe u zich deze winter kunt vermaken op dit geweldige eiland.

1. U kunt ontspannen op de vele Curaçaose stranden. Het eiland kent er maar liefst 37. De meesten, veelal zandstranden, liggen aan de zuidkust. Het zeewater is hier zeer helder. Aan de westkust liggen de wat kleinere stranden, inhammen genoemd. Op de vele strandlocaties kunt u luieren, maar ook duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden. Informeer naar welk strand voor welk doeleinde het meest geschikt is. Houdt u er rekening mee dat topless zonnen niet toegestaan is.


stranden-van-curacao

2. Een stadswandeling door de hoofdstad Willemstad is ook een aanrader. Bezoek vooral de wijk Punda, aan de oostelijke kant van de Sint Annabaai. Zeker de moeite waard met haar smalle straatjes, de vele winkelgelegenheden, maar ook de (historische) bezienswaardigheden. Denk aan de drijvende markt, het Waterfort, het Telemuseum en het Postmuseum. En vergeet u vooral de Handelskade niet met haar prachtige gekleurde huizen.

3. Of breng een bezoek aan de Zoutpannen van Jan Kock waar tijdens de slavernij zout werd geoogst. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer, maar het is een goede locatie om flamingo’s te spotten!

4. Kunt u niet genoeg krijgen van vogels, dan is het een idee om de Ostrich Farm te bezoeken, oftewel de struisvogel boerderij. Hier kan men u alles vertellen over deze vogels. Werkelijk alles van deze dieren wordt gebruikt. Het vlees wordt gegeten, van hun huid worden tassen en schoenen gemaakt en van de botten sieraden. In het restaurant kunt u het vlees proeven of wat dacht u van een struisvogelomelet?


5. Bent u wat avontuurlijker aangelegd, maak dan een excursie naar de Grotten van Hato. Voordat de Europeanen naar het eiland kwamen, bewoonden de Arawak indianen deze grotten. Zij lieten tekeningen en petroglyphen achter, die nog steeds te bewonderen zijn.

6. Iets wat zeker niet mag ontbreken is een bezoekje aan het Christoffelpark, het grootste nationale park van het eiland. U kunt er wandelen, maar ook het gebied verkennen met een huurauto. En geniet ondertussen van de geweldige flora en fauna die het park rijk is!

7. In het Curaçao Seaquarium kunt u vissen, maar ook zeepaardjes, zeeleeuwen en dolfijnen bewonderen. Dolfijnen verzorgen er zelfs spetterende shows!
onderwater-verkennen-duiken

8. En heeft u er nog geen genoeg van, dan kunt u ook de Dolphin Academy bezoeken, waar u kunt spelen en zwemmen met dolfijnen.

9. Steeds meer mensen leren over de verzorgende werking van aloë vera. Op Curaçao kunt u een plantage bezoeken en zien hoe de productie van deze geneeskrachtige plant in zijn werking gaat.

10. En ’s avonds geniet u van het Curaçaose uitgaansleven op de Curaçao Beach Boulevard, waar u heerlijk kunt dineren of genieten van een drankje.

Met deze tien tips zult u ongetwijfeld een heerlijke winter doorbrengen op het zonnige Curaçao. Fijne vakantie! En check alvast onderstaande video!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl