Skip to main content
Afrika

Namibië: vier keer je grenzen opheffen

By sep 28, 2015november 18th, 2015No Comments

Namibië is bij velen bekend om zijn eindeloze zandduinen, rotswoestijnen en uitgestrekte landschappen. Op Mongolië na is dit het dunst bevolkte land ter wereld, waar je uren over uitgestrekte vlaktes kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Geniet met een glas wijn in je hand van de ondergaande zon bij de rode duinen van de Sossusvlei, speur naar leeuwen in Etosha of leer de kliktaal van de bosjesmannen.

Namibië, het land kent werkelijk geen grenzen. We geven je vier uitdagingen. Hoeveel durf jij er aan?
P1030077
Duintop op!
Een bezoek aan de Sossusvlei mag niet ontbreken wanneer je door Namibië reist. Wil je deze bijzondere plek op z’n mooist beleven? Sta dan in alle vroegte op en zorg dat je met zonsopkomst bij de ingang bent. De ochtendzon kleurt de zandduinen in een dieprode gloed en creëert een magisch landschap. Beklim daarna Dune 45. Het is een pittige klim door het mulle zand, maar je wordt beloond. Het uitzicht over de duinenzee is waanzinnig.Dorstige zebra’s en brullende leeuwen
Ga op avontuur in het Etosha National Park en ga met je eigen huurauto over gravelwegen op zoek naar wilde dieren. Wanneer je naar een van de natuurlijke bronnen rijdt, zie je al snel zebra’s en onhandig bukkende giraffes. Zak achterover in je jeep en geniet van een real life natuurdocumentaire. Je kunt nabij de bron overnachten in een safaribungalow. Het water wordt verlicht en tot in de late uurtjes kun je dorstige neushoorns en olifanten spotten. Diep in de nacht werden we gewekt door brullende leeuwen in de verte. Avontuur gegarandeerd, dus!
namibie-online-bosjesmannen1
Klik met de bosjesmannen
Op de savanne kun je kennismaken met eeuwenoude stamtradities van de Bosjesmannen. Trotse jagers uit een grashuttendorp geven je maar al te graag uitleg over hun kliktaal en leren je hoe zij de natuur gebruiken als apotheek en supermarkt. Met behulp van een tolk kom je te weten welke gekookte bladeren kunnen helpen tegen hoofdpijn en hoe je bladnerven kunt gebruiken als garen. Wie durft, kan ook de lokale delicatesse proeven: sprinkhanen. Wij hebben het geprobeerd en eerlijk is eerlijk: het viel mee. Kruip ’s avonds lekker dicht tegen elkaar aan bij het knisperende kampvuur en geniet van de heldere sterrenhemel.

De grens over naar Botswana
Zoek letterlijk de grens op en breng een bezoek aan het ongerepte buurland Botswana. Zodra je de grens passeert, beland je al snel bij traditionele Afrikaanse huttendorpjes, midden in in natuur die rijk is aan water en wild. Onze favoriete plek in Botswana is de Victoria Falls, de grootste waterval van het Afrikaanse continent. Wandel er via het natuurpark naartoe en zie hoe vijfhonderd miljoen liter water over de klif dondert. Tip: neem een poncho mee, de waterdamp is enorm!

Reizen is jezelf verrijken en je eigen grenzen opheffen; uit het dagelijkse ritme en anders tegen de wereld aan leren kijken door ontmoetingen, andere culturen en gewoontes. Zo reizen de reisspecialisten van Namibië online, onderdeel van Riksja Travel, zelf het liefst. Zij zijn de uitdaging aangegaan tijdens hun Namibië-reis. Durf jij op deze manier te reizen?

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl