Skip to main content
Stedentrips

Stedentrip Parijs: Bezoek de stad van de liefde

By nov 2, 2015mei 28th, 2019No Comments

Als je een liefhebber van stedentrips bent, dan zou het wel heel gek zijn als je Parijs nog niet bezocht hebt. Parijs staat toch wel bovenaan de lijst met populairste steden voor een stedentrip. Ben je nog niet in Parijs geweest? Het hoeft helemaal niet duur te zijn, want een busreis van Amsterdam naar Parijs kan al voor een paar tientjes. Wij zetten in ieder geval al een aantal tips voor je op een rijtje.

boog

Even wat algemene informatie over Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en telt ruim 2,2 miljoen inwoners. Als je alle voorsteden meepakt, dan komt het aantal zelfs op 11(!) miljoen inwoners. Parijs staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde, maar ook de lichtstad. Het gebied in en rondom Parijs wordt al eeuwen v. Chr. bewoond. Door de jaren heen wordt de geschiedenis gekenmerkt door verschillende grote gebeurtenissen, zoals: de Franse revolutie, bezetting van de Duitsers en diverse oorlogen. In het eind van de 19e eeuw maakte Parijs een transformatie door naar moderne stad. Met name in de maanden mei t/m oktober kunnen je Parijs het beste bezoeken.

Bezienswaardigheden in Parijs: drie tips

De stad Parijs wordt gekenmerkt door hoogstaande en uniek architectuur. Parijs heeft natuurlijk veel meer bezienswaardigheden dan slechts drie tips, maar deze tips mogen in ieder geval niet ontbreken tijdens je bezoek. Lekker naar Parijs voor de allerlaagste prijs:? Bekijk hier de aanbiedingen van OUIBUS

1. Eiffeltoren
Oke, dit klinkt natuurlijk heel erg cliché, maar de Eiffeltoren mag je niet missen en het zou eigenlijk knap zijn als je deze over het hoofd ziet. De Eiffeltoren kan toch wel in een adem met Parijs genoemd worden. Dit kolossale gebouw is echt uniek in zijn soort. Tip: bezoek de Eiffeltoren s ’avonds want dan is deze mooi verlicht. De verlichting is overigens van Nederlandse bodem.

2. Rondvaart door Parijs
Een rondvaart is eigenlijk altijd zo standaard, maar een rondvaart over de Seine door Parijs is toch een uniek belevenis. Met name bij mooi weer is het lekker wegdromen. Tijdens de rondvaart van bijna een uur krijg je diverse delen van de stad te zien. Wederom krijg je dan de mooie architectuur te zien en s ‘avonds is de rivier grotendeels verlicht.

3. Arc de Triomphe
Een mega grote rotonde met daar middenin een triomfboog, dat is de Arc de Triomphe. Een van de drukste verkeerspleinen van Parijs. De bouw van het gebouw begon in 1806 en werd 30 jaar later afgerond. De boog werd gebouwd ter ere van een van Napoleons overwinningen. Het bouwwerk is onder de tourliefhebbers ook bekend, want daarin is de boog veelvuldig te zien in de laatste etappe.


Overige bezienswaardigheden:

1. Place des Vosges
2. Wandeling langs de Seine
3. Notre Dame

Extra informatie
Ben jij van plan om binnenkort Parijs te bezoeken? Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat. De mogelijkheden om Parijs zijn divers: trein, bus, auto, vliegtuig alles is een optie. Dit is iets wat je zelf moet afwegen wat voor jou het beste werkt. Wij adviseren in ieder geval een busreis naar Parijs te proberen. Naast de bus is het natuurlijk ook mogelijk om met de trein of het vliegtuig naar Parijs te gaan, via een reiszoekmachine zoals Omio kun je al deze mogelijkheden makkelijk vergelijken”. In de stad zijn er overigens veel straatverkopers die het met name op toeristen gemunt hebben, ze proberen spullen te verkopen. Let daarnaast ook goed op je spullen want er zijn veel zakkenrollers actief. Bekijk onderstaande video om alvast in de sferen te komen.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl