Skip to main content
Stedentrips

Stedentrip Gent: Fiere Stede in België

Op zoek naar een gave en betaalbare stedentrip en dan ook nog eens dichtbij huis? Dan is Gent zeker een optie! Gent legt het vaak af tegen steden als Brugge of Brussel, maar ook Gent heeft je veel te bieden. In deze blog leggen we uit waarom je Gent moet gaan bezoeken, zeker in de decembermaand.

Bezoek de stad Gent

De stad Gent

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en heeft ruim 260.000 inwoners. Gent heeft veel Keltische invloeden en dat is terug te zien in de architectuur. In de middeleeuwen groeide Gent uit tot invloedrijke stad in de wolindustrie en behoort nu tot de kern van grotere steden in Europa. Gent veel bijzondere bezienswaardigheden. We zetten de top drie voor jou op een rij.

Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is een absoluut meesterwerk en meer dan een bezoekje waard. Op de huidige plek stond in de twaalfde eeuw eerste een Romaanse kerk. Deze werd langzaamaan aangepast naar het huidige bouwwerk. In de kerk kun je verschillende bekende kunstwerken bewonderen en staat er een karakteristieke orgel. In 2005 werd er gestart met een grondige renovatie van de kathedraal en zal de komende jaren worden afgerond.

Gent vanaf bekijken van het water

Een ideale manier is natuurlijk een stad te bewonderen vanaf het water. In de wintermaanden is het wat koud, maar zodra de eerste lentezon zich laat zien, is het de moeite waard om Gent vanaf een gehuurde bot of middels een rondvaart te bekijken. Met een lekker hapje voor onderweg kun je de stad dan op een relaxte manier bewonderen.

Rondvaren in Gent

Markten, uitgaan en winkelen

Gent staat niet alleen bekend als een authentieke stad, maar kent ook veel gezelligheid. Je kunt er heerlijk winkelen (als je van winkelen houdt) en daarnaast is Gent rijk aan de vele markten in de stad. De vrijdagsmarkt is een van de bekendste en is elke vrijdag te vinden op een van de pleinen in de stad. In de maand december staat de stad in het teken van kerst. Op de gezellige kerstmarkten kun je lekker genieten van het winterse karakter van de stad. Als je van uitgaan houdt dan moet je op de Oude Beestenmarkt zijn. Daar val je bijna over de uitgaansgelegenheden en ga je geheid een gezellige avond tegemoet.

Alvast wat sfeerbeelden op doen van Gent? Laat jezelf overtuigen met de volgende beelden. Gent jouw volgende stedentrip?

Gent – So Colorful City (Time-lapse) from A. Faizal on Vimeo.

Meer weten over Gent?
Wil je meer weten over Gent? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl