Skip to main content
Reistips

Waarom je juist nu in Barcelona wil rondlopen

By nov 21, 2018november 29th, 2018No Comments

De meeste mensen organiseren een Barcelona stedentrip in de maanden april, mei, juni, juli, augustus of september. Deze periode leent zich inderdaad uitstekend voor een geslaagde citytrip in Barcelona, maar dit betekent niet dat je de stad in de wintermaanden moet vermijden. Sterker nog, de winterperiode kan juist een beter moment zijn voor een stedentrip in Barcelona. Waarom je juist nu in Barcelona wil rondlopen, lees je in dit artikel.

Barcelona nazomer

Er zijn minder toeristen

In het hoogseizoen lopen er ontzettend veel toeristen rond in Barcelona. Het is drukker op straat, maar ook bij de vele toeristische bezienswaardigheden, in de winkels, in de restaurants en ga zo maar door. Zeker in de maanden juli en augustus kun je veel last hebben van grote groepen toeristen.

In de winter komen er minder toeristen naar Barcelona. Dit betekent dat het een stuk rustiger is in de stad. Ga je nu naar Barcelona, dan kun je in alle rust de bezienswaardigheden in de stad bekijken, lekker winkelen en in de beste restaurants eten.

Het is minder warm

In de zomer kan het flink heet worden in Spanje. Zeker in Barcelona, want in de drukke stad blijft de hitte lang hangen. Verken je het bruisende Barcelona liever bij een wat lagere temperatuur? Ga dan in de herfst, in de winter of in het voorjaar naar de Spaanse stad. In deze seizoenen is de gemiddelde temperatuur veel lager. Dit maakt het een stuk comfortabeler om door de stad te wandelen en de vele toeristische bezienswaardigheden in Barcelona te bewonderen.

Je stedentrip is veel goedkoper

Tot slot kun je in de herfst, in de winter en in het voorjaar een goedkopere stedentrip organiseren. Dit komt ten eerste omdat de vliegtickets in deze seizoenen goedkoper zijn. Boek je jouw vliegtickets op het juiste moment, dan bespaar je met gemak tientallen tot zelfs honderden euro’s. En omdat de vraag naar hotelkamers lager is in het laagseizoen, worden accommodaties veel voordeliger aangeboden. Je bespaart dus niet alleen geld op je vliegtickets als je in het laagseizoen naar Barcelona gaat, maar ook op je verblijf.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl