Skip to main content
Reistips

Top 5 landen voor backpackers

Je bent jong en je wilt gaan backpacken, maar op welke landen kan je nou het beste gaan backpacken? Het is zeer belangrijk je backpack avontuur goed voorbereid te beginnen, daarom is het handig om te kijken wat voor reisverzekering jij nodig hebt. Het is lastig om deze keuze te maken daarom hebben wij voor jou de top vijf beste landen uitgekozen om jouw backpack avontuur te starten.

 1. Australië

Een echte aanraden om je backpack avontuur te beginnen is Australië. Het land is zeer groot en heeft oneindig veel dingen om te ondernemen. In Australië zal je veel backpackers tegenkomen en een goede band met hun creëren vanwege de vibe waarin iedereen zich bevindt. Je kunt hier genieten van de natuur in het land en de prachtige steden zoals Sydney. Het is aan te raden om hier minimaal één maand te verblijven, want anders kun je niet genoeg bezichtigen in dit prachtige land. In Australië kun je ook prima in je eentje gaan backpacken aangezien je hier genoeg mensen zult gaan ontmoeten.

 1. Thailand

Op een goede plek twee staat Thailand op ons lijstje. Thailand is een zeer groot land en beschikt over talloze interessante locaties. De beste bestemmingen liggen verspreid over het gehele land. Hierdoor kan het wel lastig zijn om een juiste route te plannen door het land. Eén van de steden die je gezien moet hebben is Bangkok het is daarom ook aan te raden om in deze stad te beginnen met je reis. Op Thailand vind je prachtige stranden, bijzondere natuur, mooie tempels en genoeg accommodaties waarin je voor een schappelijke prijs kunt overnachten.

 1. Zuid Afrika

Als je echt een natuur mens bent en een grote passie voor dieren hebt, dan is Zuid-Afrika een land waar jij als backpacker geweest moet zijn. Leuke steden die je hier kunt bezoeken zijn onder andere Johannesburg en Kaapstad. Er zijn veel bijzondere dieren te vinden in Zuid-Afrika zoals de Big 5, maar vergeet de walvissen en pinguïns ook niet. Je kunt oneindig veel routes afgaan in Zuid-Afrika de meest bezochten plekken in Zuid-Afrika zijn:

 • Pilanesberg
 • De Hoop
 • Kaapstad
 • Kololo
 • Muizenberg
 • Cederberg
 • Stellenbosch

 

 1. Nieuw-Zeeland

Als jij een echte avonturier bent dan is Nieuw-Zeeland wellicht de beste keuze voor jou. Je kunt hier wandelen door de wilde natuur, bergen beklimmen, de gletsjers bezoeken of gewoon lekker op het strand relaxen. Het is een perfect land wat voor iedereen wat te bieden heeft. De reis naar Nieuw-Zeeland is wel aardig lang, maar je krijgt hier zeker wat voor terug. Let wel op de wegen in Nieuw-Zeeland er zijn namelijk weinig snelwegen en veel landwegen. Deze zijn trouwens nog wel goed genoeg om te berijden. Het is daarom ook aan te raden om hier een auto te huren, zodat je op de meest speciale plekken kunt komen.

 1. Brazilië

Het land waar voetbal zeer belangrijk is en de naam Rio de Janeiro wereldwijd bekend is. Jawel we hebben het hier over Brazilië. Iedereen kent het mooie monument van Rio de Janeiro wel, alleen hiervoor zal je de reis al willen kunnen maken. Het is geweldig om hier de natuurgebieden te verkennen zoals de Pantanal of de amazone. Het is wel aan te raden om korte stukken te reizen met busvervoer en voor de iets langere reizen een binnenlandse vlucht te boeken.

Het is belangrijk om per land bepaalde zaken te regelen. Dit kunnen dingen zijn zoals inentingen, kennis over bepaalde verboden of illegale goederen en natuurlijk een reisverzekering die past bij de reis die jij gaat maken. Bij veel reizen is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, waarin het handiger is om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

 

 

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl