Skip to main content
Reistips

Top drie: De populairste luchthavens in Europa

By aug 11, 2017september 14th, 2017No Comments

Veel mensen hebben hun reis al achter de rug, anderen staan nog op het punt om op vakantie te gaan. Op vakantie gaan betekent vaak ook veel stress en ergernissen op de luchthavens. Op de ene luchthaven is het namelijk beter geregeld dan op de andere. Ook qua kosten zitten er enorme verschillen in de luchthavens. In deze blog de top drie populairste luchthavens in Europa volgens de Nederlanders.

Het onderzoek naar Luchthavens

Nederlanders zijn over het algemeen best kritisch als ze op reis gaan en daarom ook niet snel tevreden. Uit een leuk onderzoek van GoEuro komen verrassende resultaten. In het onderzoek is er onder andere gekeken naar de bereikbaarheid van de luchthavens, de kosten voor een transfer (met trein,tram, metro of bus) vanaf de luchthaven naar het stadscentrum van de betreffende stad. Daarnaast zijn de luchthavens beoordeeld met een totaaloordeel: een rapportcijfer.

And the winner is… Praag!
Dat deze stad populair is onder Nederlanders wisten we al, maar opvallend genoeg is de luchthaven van Praag uitgeroepen tot meest populaire luchthaven onder Nederlanders. Het grote voordeel is dat de transfertijd naar het stadscentrum slechts een kwartiertje duurt. En nog mooier: het kost je slechts 90 ct. Geen geld toch?

Best of the rest.. Berlijn en Venetië
Op een goede tweede plaats staat Berlijn. Deze wereldstad is net als Praag ontzettend populair onder Nederlanders. Vanaf de luchthaven van Berlijn ben je ongeveer 20 minuten onderweg naar het stadscentrum. Dit kost je een kleine 3 euro. Opvallende derde is Venetië. De stad die toch wel bekend staat als dure staat, is toch goed bereikbaar. Qua transferkosten doet de stad inderdaad vermoeden dat het een duur weekendje kan gaan worden. Voor de reis vanaf de luchthaven naar de stad ben je 8 euro kwijt. Daar kun je in Praag toch aardig wat biertjes van drinken.

En de Nederlandse Luchthavens dan?

Helaas scoren de Nederlandse Luchthavens wat minder goed dan overige Europese steden. Schiphol is terug te vinden op een 10de plaats in het overall ranking overzicht. Schiphol wordt vaak als chaotisch ervaren en zeker in de drukke zomers zorgt dit nog wel eens voor ergernis. Ook qua kosten zit Schiphol in het hogere segment. De kosten zijn ruim 4 euro voor een rit van Schiphol naar Amsterdam Centrum.

Meer weten over het onderzoek: https://www.goeuro.nl/vluchten/luchthavens

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl