Skip to main content
Reistips

Op stedentrip in eigen land: een romantisch weekendje Amsterdam

By feb 11, 2018maart 22nd, 2018No Comments

Een stedentrip hoeft niet naar een ver oord te gaan, natuurlijk. Een heerlijk weekendje Brugge kan de ziel al behoorlijk verlichten, maar voor iedere niet-Amsterdammer kan een weekendje Amsterdam boordevol nieuwe ervaringen zitten. Ga je samen met je partner, maak er dan een romantisch weekend weg in Amsterdam van. De stad is een stuk romantischer dan je misschien in eerste instantie zou denken!

  1. De rondvaart

Misschien een beetje cliché, maar hoeveel Nederlanders hebben dit nog nooit gedaan? Best wel veel. En er is niets leukers, en meer romantisch, dan de oude grachtenpanden van Amsterdam vanaf de grachten te bekijken. Je kan natuurlijk met zo’n gigantische toeristenboot gaan, maar wil je het net even wat romantischer maken, huur je natuurlijk even een privé sloep af. Glaasje wijn of bubbels erbij, een hapje, en een lekker kussen om samen op te chillen: het recept voor een romantische middag.

  1. De kunst

Als er iets is waar onze hoofdstad en ons kikkerlandje om bekend staan, is het wel de oude kunst. Misschien klinkt het voor sommigen ietwat oubollig of saai, maar dat is het zeker niet. Niets is romantischer dan samen met je geliefde de verhalen achter de schilderijen naar voren te halen. Struin lekker samen door het Rijksmuseum en bedenk je wat Rembrandt en Vermeer destijds zagen in de mensen die zij schilderden.

  1. Shoppen!

Er is geen betere manier om je geliefde te laten weten dat je veel om ze geeft dan ze te overladen met cadeaus. En geen plek is daar beter voor dan Amsterdam. De stad zit immers bomvol met kleine, originele boetiek winkeltjes die je verder nergens anders tegenkomt. Misschien is het een idee om te eindigen op de Bloemenmarkt, waar je een mooie verse roos voor je dame aan kan schaffen.

  1. Pak uit met diamanten

Wel, misschien moeten sommigen hier even voor sparen, maar als je een bijzonder juweel voor je partner aan wil schaffen is Amsterdam toch wel theplacetobe. De stad staat namelijk bekend om de grote aantallen enorm professionele diamantenslijpers die zich er bevinden. De best gesneden diamanten vind je dan ook hier. In veel van de fabrieken kan je een rondleiding doen waar je helemaal te zien krijgt hoe het proces in zijn werk gaat.

  1. Het eten

Amsterdam zit vol met eetgelegenheden. Voor ieder wat wils, van de FEBO naar met Michelin sterren bekroonde restaurants. Nou is de FEBO misschien niet de meest ideale keuze, en hoef je ook niet gelijk voor het meest dure en meest luxe restaurant te gaan, maar wat dacht je van een van die heerlijk schattige restaurantjes aan de grachten? Met fijne verlichting, gezellige inrichting en heerlijk eten is dit het recept voor een goed begin van de avond.

  1. Avondprogramma

Amsterdam zit natuurlijk ook vol met avondactiviteiten. Lekker naar de film samen, of misschien genieten jullie samen liever van een concert in een van de poppodia. Houden jullie het liever wat traditioneler, kijk dan eens bij de stadsschouwburg of een van de stedelijke theaters in Amsterdam. Gouden tip: er zijn vaak last-minute tickets beschikbaar met flinke kortingen! En natuurlijk is er bijna niks romantischer dan ’s avonds langs de romantisch verlichte straten van Amsterdam te wandelen. Zelfs Venetië kan daar niet tegenop.

  1. Overnachten

In onze hoofdstad vind je natuurlijk honderden hotelletjes en Airbnb’s. Kies voor een klein boetiek hotelletje, of probeer een Airbnb te vinden die zich in een van de oude grachtenpanden bevindt. Neem een paar kaarsen en een fles wijn mee om je geliefde nog wat verder in de watten te leggen, en vooral om wat extra sfeer te creëren.

Amsterdam in Motion from Jack Fisher on Vimeo.

Meer stedentrips? Bekijk hier alle stedentrips op Reisvertrekpunt.nl

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl