Skip to main content
Reistips

Tips om je smartphone goed(koop) te gebruiken op vakantie

De smartphone is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. We spenderen steeds meer tijd op onze smartphone en regelen daar van alles mee. Ook tijdens de vakantie is de smartphone een belangrijk hulpmiddel en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. In deze blog een aantal tips om je smartphone zo goed(koop) mogelijk te gebruiken op vakantie.

Smartphone is meer dan bellen

Onze mobiele telefoon is allang geen hulpmiddel meer om te bellen of te smsen. Met alle apps en aanwezige internet in de vorm van WiFi, spenderen we ook op vakantie ontzettend veel tijd op onze smartphone. Iedereen mag namelijk weten dat je op vakantie bent. Maar hoe gebruik je je telefoon nou zo goed(koop) mogelijk? Check onze tips.

Bellen en internet in het buitenland

In de begin dagen van het mobiele internet, was het een slecht idee om je telefoon van internet te voorzien op vakantie. De kosten konden ongemerkt oplopen tot wel honderden euro’s, zonder dat je dat door had. Tegenwoordig zijn de meeste abonnementen ook geldig in het buitenland waardoor je geen hoge kosten meer maakt. Met een sim only abonnement ben je verzekerd van voldoende belminuten en MB’s, ook in het buitenland. En dat tegen een hele lage maandprijs. Je betaalt enkel voor het gebruik van het netwerk, zonder afbetaling van je toestel en maakt gebruik van snel internet. Daarnaast is het abonnement op elk moment te wijzigingen als je meer minuten of MB’s nodig hebt. Kies je voor een maandelijks opzegbaar abonnement? Dan ben je niet gebonden aan je abonnement, maar kun je maandelijks opzeggen. Dat is wel zo fijn.

Batterijduur in het buitenland

Op vakantie grijp je ongemerkt vaak naar je telefoon. Je ligt op het strand en wilt toch even checken wat je vrienden of familie aan het doen zijn of je wilt even snel een vakantiekiekje op Instagram zetten om te laten zien hoe heerlijk jij het op vakantie hebt. Ook ben je misschien geneigd om even een muziekje op te zetten als je WiFi kunt ontvangen bij je hotel. Al deze handelingen zorgen ervoor dat je batterij snel leeggaat. Een powerbank kan hierbij uitkomst bieden. Met een powerbank ben je altijd verzekerd van een volle batterij.

Maak gebruik van beschikbare WiFi

Ondanks dat je misschien een goed abonnement hebt met veel MB’s, zul je merken dat je dataverbruik op vakantie hoog is. Zorg daarom dat je altijd in een hotel of andere locatie verblijft waar je goede WiFi ontvangst hebt. Vaak lees je in reviews over de accommodatie wel hoe goed de WiFi daadwerkelijk is. Scheelt je toch een hoop MB’s.

Sluit een reisverzekering af

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weet iedereen. Zeker op vakantie kan een moment van onoplettendheid voor grote financiële frustratie zorgen. Voorkom dat je onnodig veel kosten moet maken voor spullen die gestolen worden, stuk gaan of schade aan spullen van anderen. Voor een klein bedrag per jaar sluit je al een goede reisverzekering af die voldoende dekking geeft.

Meer weten?

Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog? Of heb je vragen aan de redactie? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl