Skip to main content
Reistips

Tien tips voor het huren van een scooter op vakantie

By nov 21, 2019november 23rd, 2019No Comments

Op vakantie kan een scooter zomaar de ideale manier zijn om de omgeving te ontdekken, vaak kun je ter plaatse een scooter huren. De Alpen ermee doorkruisen is misschien niet helemaal een optie, maar er zijn talloze bestemmingen die zich perfect lenen om per scooter te ontdekken, Spanje bijvoorbeeld of Italië. Maar waar moet je op letten als je op vakantie een scooter huurt?

scooter vakantie

Check de verzekering

Het is natuurlijk niet de bedoeling om een ongeluk te krijgen, maar het kan iedereen gebeuren. Let daarom op of je verzekerd bent en waarvoor precies. Iedereen doet er goed aan om voor vertrek de verzekeringen na te lopen op dekking, voorwaarden en eventuele onnodige verzekeringen.

Rijbewijs

Heb je een rijbewijs nodig om een scooter te huren, of niet? En welke soorten zijn er waar wel of geen rijbewijs voor nodig is? Als de verhuurder een verkeerde scooter meegeeft waardoor er bijvoorbeeld geen dekking van de verzekering is kan dat tot problemen leiden.

Ken de lokale regels

Iedereen wil veilig deelnemen aan het verkeer en daarom doe je er goed aan om te weten wat de plaatselijke regels en mogelijkheden zijn. In sommige landen nemen ze het niet zo nauw met de regels als bij ons, maar dat kan behoorlijke gevolgen hebben. Ook snelheidsregels en limieten zijn niet onbelangrijk.

Helm

In het verlengde van het rijbewijs is het ook belangrijk om te weten wanneer het dragen van een helm verplicht is. Al is dat natuurlijk altijd verstandig om te doen.

Zoek een betrouwbare aanbieder

Verhuurbedrijven hebben niet altijd een goede naam. Op vakantie wil je natuurlijk een scooter huren bij een betrouwbaar bedrijf om problemen te voorkomen. Zoek dus een betrouwbaar bedrijf, bijvoorbeeld een partner van de reisorganisatie.

Vergelijk reviews

Lang leve het internet. Reviews van andere reizigers zijn vaak objectief en daarom enorm waardevol om te toetsen of een aanbieder betrouwbaar is, maar ook klantvriendelijkheid en service zijn vaak op te zoeken.

Betalingen checken

Een van de dingen die handig zijn om van tevoren ook te weten is hoe de betaling verloopt. Is er een creditcard nodig of niet, en moet deze bijvoorbeeld per se op de naam van de huurder staan?

Maak foto’s van schade

Voordat het toeren start wordt het verhuurde object meestal met verhuurder en huurder nagelopen om te kijken of er schade is en waar. Dit wordt genoteerd, zodat het later niet meer voor rekening van de huurder komt. Zelf foto’s maken en goed alles nalopen werkt altijd in het voordeel van de huurder.

Houd de meters bij

Hetzelfde geldt voor de brandstof- en kilometertellers. Misschien zijn de kilometers onbeperkt, maar het is altijd goed om te weten waar ze op stonden voor vertrek.

Vergeet niet te genieten

Na een lijst met waarschuwingen over wat er allemaal mis kan gaan is het belangrijk om te benadrukken dat je op vakantie heerlijk moet genieten. Zoek de mooiste routes op, vraag lokale bevolking om tips en gebruik de scooter om heerlijk vrij te bewegen. De scooter is het ideale vervoersmiddel om sneller de omgeving te ontdekken en kun je in principe overal brengen.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl