Skip to main content
Reistipsverre reizenZuid Amerika

Reis naar Colombia? Dit zijn de plekken die je moet bezoeken!

Colombia is een prachtig land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en mooie bezienswaardigheden. Ben je op zoek naar een leuke trip in Zuid-Amerika dan mag Colombia zeker niet ontbreken. Colombia is een populaire vakantiebestemming en ideaal voor in de wintermaanden. Wil je meer weten over Colombia? Check dan de website van Travelo. In deze blog lichten we een aantal plekken uit die je zeker moet gaan bezoeken.

 

Geschiedenis van Colombia

Colombia is een bijzonder land en ligt in het Noord-Westen van Zuid-Amerika. Colombia is officieel een republiek en is een land dat altijd in beweging is. Oorspronkelijk woonden er in het gebied van Colombia verschillende inheemse volken, maar rond 1500 maakt Spanje van Colombia een kolonie en stond het meer dan 300 jaar aan het bewind.  Het Zuid-Amerikaanse land kent een roerige geschiedenis met als dieptepunt een bloedige burgeroorlog vanaf 1948. Toch heeft Colombia een aantal veranderingen ondergaan en leeft het land ook deels van toerisme. We lichten een aantal toeristische trekpleisters eruit.

Grote steden in Colombia

In Colombia is voldoende te beleven. Neem bijvoorbeeld de hoofdstad Bogota. Deze bruisende stad is een absolute aanrader en zul je niet snel vergeten. De stad ademt cultuur, de bewoners zijn vriendelijk en je kunt er voortreffelijk eten. Daarnaast is de stad rijk aan architectuur en verschillende musea. Naast Bogota zijn er natuurlijk genoeg andere steden om te bezoeken. Een stad die eruit springt is Medelin. Medelin ligt midden in een valei en dat zorgt ervoor dat er een aangenaam klimaat ontstaat. De afgelopen jaren is er veel overheidsgeld in deze stad gestopt om de reputatie te verbeteren. Vandaag de dag is Medelin een moderne stad die als zeer veilig geldt in Colombia.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden zijn oneindig. Tayrona National Park is zo’n ander pareltje dat je zeker moet bezoeken. Het landschap is zeer divers, van hagelwitte zandstranden tot regenwouden. Salento is een authentiek dorpje en lijkt op een plek waar de tijd heeft stilgestaan. In deze koffieregio vind je veel authentieke gebouwen en ga je ontdekken dat veel mensen nog in oude kledendracht rondlopen. Liever ontspannen in aan een van de vele schitterende stranden? Bezoek dan San Andreas. Dit eiland staat bekend om zijn hagelwitte stranden en super helder water. Ideaal om lekker te ontspannen en bij te komen van je drukke leven.

Festivals in Colombia

Een van de toeristische trekpleisters zijn de bruisende festivals. Jaarlijks trekken veel toeristen naar Colombia om de verschillende festivals te bezoeken. Het grootste en leukste salsa festival in Colombia is  Feria de Cali. Cali, een van de grootste eilanden van Colombia, is de hotspot van de salsa. Tijdens dit festival wordt de zomer gevierd en is het meest bruisende seizoen. Andere gave festivals om te  bezoeken zijn, Carnaval van Barranquilla en Feria de las Flores

Meer informatie

Colombia is niet een land dat je in een paar dagen gaat zien. Nee, je moet er echt een paar weken voor uittrekken wil je het land goed kunnen bezoeken. Wil je meer informatie naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact op met onze redactie via onze contactpagina.

 

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl