Skip to main content
Reistips

De 5 mooiste bestemmingen om kerstmis te vieren

Jingle bells, Jingle bells… nog even en dan is het weer kerstmis! Nu is het dus de tijd bij uitstek om één van die super gezellige kerstmarkten te bezoeken. Adembenemend in het donker met al die duizenden lichtjes. En wanneer het koud is, kun je er genieten van een warme glühwein of chocomel met slagroom. Echt op ten top genieten dus. Maar wat zijn nu de meest spraakmakende kerstmarkten en waarom? We zetten de mooiste kerstreizen even voor je op een rij. En het goede nieuws: je kunt er tegenwoordig ook voor terecht in ons eigen land!


Düsseldorf

Binnen 3,5 uur ben je in Düsseldorf en daar vind je één van de meest bekende kerstmarkten van Duitsland. Dit land staat ook bekend vanwege de vele bijzondere kerstmarkten. Ook die van Dresden en Hamburg zijn zeer bekend. Ze blinken uit in gezelligheid en sfeer. Zo krijg je echt een kerstgevoel. In Düsseldorf zijn er maar liefst zes verschillende kerstmarkten. Je vindt ze op de verschillende pleinen en ze liggen op loopafstand van elkaar. Al deze markten hebben een eigen thema. Kortom, daar vind je zeker die leuke versiering en cadeautjes. Je kunt deze markt in november en december bezoeken.

Londen

Wie kerst zegt, zegt Londen. In deze stad wordt echt alles uit de kast gehaald voor de kerstviering. Echt sprookjesachtige taferelen en de meest prachtige versiering. De grote beroemde kerstmarkt vind je in het Hyde park. Van 21-11 tot en met 5-1 kun je deze markt bezoeken. Ook in het centrum van Londen kun je heerlijk kerstshoppen. Met het vliegtuig ben je er al in een uurtje. De etalages van de warenhuizen hebben de meest prachtige versiering. Binnen een weekend of dag kun je er al je cadeau’s kopen. Wil je graag besparen op je inkopen? Kom dan op boxing day op tweede kerstdag. Dan is alles afgeprijsd met zeer hoge kortingen.

Salzburg

De kerstmarkt in Wenen brengt je echt helemaal terug naar vroeger tijden. Je vindt deze markt op een centraal plein met een echt middeleeuws kasteel op de achtergrond. En in het midden staat een grote fontein met glazen overkapping. Je kunt er urenlang rondsnuffelen tussen de ambachtelijke en handgemaakte spulletjes. En natuurlijk zijn er ook heerlijke Oostenrijkse drankjes en versnaperingen.

Valkenburg

Wil je iets minder ver reizen? Dan is ook de kerstmarkt in Valkenburg in ons eigen land zeer bekend. Deze kerstmarkt is echt uniek, want deze vindt plaats in de Valkenburgse grotten onder de grond. Voor een paar tientjes reis je er met de bus naartoe. Met de duizenden lampjes, honderden kraampjes, zandsculpturen en miniatuurdorpjes is Valkenburg zelfs genomineerd voor de beste kerstmarkt van Europa in 2020!

Brussel

Een weekendje Brussel met Bolderman reizen is altijd leuk, maar in november en december is dit nog gezelliger. Dan is er op de Grote Markt een megagrote kerstmarkt. Los van de vele duizenden lichtjes, kraampjes en leuke snuisterijen vind je hier ook heerlijk gastronomisch eten. Denk aan de beroemde Belgische chocolade, wafels, frietjes, mosselen, slakken en Belgisch bier. Op en top genieten dus!

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl