Skip to main content
Reistips

Single reizen: Voordelen van alleen reizen

By mrt 25, 2015mei 4th, 2016No Comments

In de media wordt er steeds meer aandacht besteed aan single reizen en ook de reisorganisaties doen hier steeds vaker aan mee. Toch kiezen de meeste mensen er niet snel voor om alleen te reizen, vaak uit angst of onzekerheid en niet weten wat je te wachten staat. Het is opzich heel normaal om angst of spanning te hebben om alleen te reizen, maar het is in principe nergens voor nodig. Als je alleen op reis gaat hoef je met niemand anders dan alleen met jezelf rekening te houden en ben je niet verplicht om contact te hebben met mensen.
single reizen blog

Alleen op reis gaan lijkt dus heel erg eng, eenzaam en saai, maar dat is absoluut niet het geval. Sterker nog, alleen reizen is veel leuker mits je niet afhankelijk bent van contact of bekende vertrouwde mensen om je heen. Je hoeft in ieder geval geen rekening te houden met anderen. De meeste mensen die alleen op reis gaan kiezen voor een lange reis, ofwel een rondreis, maar tegenwoordig bieden reisorganisaties ook steeds vaker korte single reizen aan naar zonovergoten vakantiebestemmingen

Kom uit de dagelijkse sleur
Het alleen reizen door een totaal vreemd land zorgt er onder ander voor dat je alles veel bewuster mee maakt. Je hebt veel meer oog voor de prachtige omgeving en je zal persoonlijk ook enorm ontwikkelen, doordat je contact hebt met de locals. Alleen reizigers komen vrijwel altijd zelfverzekerder, bewuster en ervaringen rijker terug dan toen ze nog in de dagelijkse sleur zaten in Nederland. Dit komt mede doordat je eigenlijk in het diepe stapt en dat zorgt ervoor dat je keuzes maakt die je misschien niet zo snel zult maken in het dagelijkse leven, wat uiteindelijk resulteert in een sterkere persoonlijkheid.

Als je twee weken op single reis gaat willen we niet zeggen zeggen dat je direct terug komt als een ander persoon. Maar je bent wel twee weken lang op jezelf aangewezen en je moet zelf de juiste keuzes maken waardoor je vakantie in een onbekend land aangenaam wordt. Het grote voordeel van alleen reizen is dat je heel snel nieuwe mensen ontmoet en leert kennen. Omdat je alleen reist heb je vaak al snel aanknopingspunten voor een gesprek en als de ander ook alleen reist heb je direct ervaringen uit te wisselen.


Single reizen in Europa
De single reizen die de reisorganisaties aanbieden naar Turkije, Spanje, Griekenland of Portugal gaat het er heel anders aan toe. Tenminste als je de hele vakantie op één bestemming blijft. In Turkije kun je bijvoorbeeld met een single reis twee weken lang naar een ultra all inclusive resort en helemaal tot rust komen. Je zal dan niet hetgeen ervaren zoals de alleen reizigers die een rondreis maken door bijvoorbeeld Azië. Single reizen zijn hot in 2015, dus heb je niemand die met je mee op reis wilt? Boek nu een single reis en ga lekker alleen op vakantie.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl