Skip to main content
Reistips

Uitzieken tijdens een all inclusive vakantie

By mrt 18, 2015mei 4th, 2016No Comments

Als je een vakantie hebt geboekt en je wordt op de één of de andere dag ziek dan valt je vakantie in het water. Als je alleen een griepje hebt opgelopen dan kun je de vakantie ook niet annuleren, dit is anders wanneer de ziekte zo erg is dat je niet op vakantie kunt gaan. Maar als je ziek bent dan kun je wel gewoon op zonvakantie gaan, je kunt dan in een ontspannen sfeer uitzieken.

Uitzieken tijdens een all inclusive vakantie

Stel je voor dat je een week voor vertrek ziek wordt en je hebt je ook op je werk ziek gemeld. Heel veel mensen denken dat ze dan niet op vakantie kunnen gaan. Dit is niet het geval. Zelfs als je ziek bent mag je onder bepaalde voorwaarden gewoon op vakantie gaan. Bij enkele erge ziektes of aandoeningen wordt zelfs aangeraden om op vakantie te gaan, maar dat ter zijde, je mag op vakantie als je je ziek hebt gemeld bij je werkgever.

Ziekte en vakantie zijn tegenstrijdig aan elkaar. Als je ziek bent en je hebt dit gemeld op het werk en je hebt ook al je vakantie gepland, dan kun je ziek genoeg zijn om niet aan het werk te gaan, maar niet ziek genoeg zijn om thuis te blijven en de vakantie aan je voorbij laten gaan. Wanneer dit het geval is kun je niet zomaar weg blijven en op vakantie gaan. Je moet het voorval wel bespreken met je leidinggevende en-/of de bedrijfsarts. De bedrijfsarts of de arbo-arts controleert je of er geen medische bezwaren zijn voor je vakantiereis.


Je werkgever mag zonder jouw toestemming geen vakantiedagen inhouden voor de periode dat je op vakantie gaat terwijl je ziek bent. Want zolang je nog ziek gemeld staat, dienen de dagen dat je geniet van je vakantie als ziektedagen te worden aangemerkt. Als je dus ziek op vakantie gaat dan blijven je vakantiedagen behouden en wordt je vakantie als ziektedagen aangemerkt.

Je kunt dus in goed overleg met je leidinggevende en de bedrijfsarts of arbo-arts gewoon op genieten van een all inclusive vakantie in Turkije, Griekenland of waar de reis ook maar naar toe mag gaan. Er zijn wel enkele uitzonderingen dat je werkgever wel je vakantiedagen gewoon telt en deze niet aanmerkt als ziektedagen. Dit is mogelijk als dit is vastgelegd in je arbeidsovereenkomst of in je cao staat. Geef je dan geen toestemming dan kan de werkgever je vakantieaanvraag annuleren. Mocht je tijdens je zonvakantie” target=”_blank”>zonvakantie ziek worden. Dan hebben de luxe hotels en camping vaak een arts of dokter die je kan raadplegen.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl