Skip to main content
Reistips

Creëer herinneringen: maak foto’s op vakantie

Een vakantie is vaak een mooi moment om herinneringen vast te leggen. De tijden van camera vergeten of kapotte fotorolletjes liggen inmiddels ver achter ons. Met de meeste smartphones en andere mobiele devices maak je tegenwoordig mooiere foto’s dan de old fashion camera. In deze blog geven we je drie tips omtrent het maken van vakantiefoto’s.

Tip 1: kies de juiste smartphone

De technologie rondom smartphones ontwikkelt zich nog altijd in rap tempo. Jarenlang waren te telefoons uitgerust met de mooiste technologische snufjes, maar was het vaak de camera die toch wat tegenviel. Inmiddels is dat wel anders. Met de nieuwe generatie telefoons maak je de mooiste vakantiefoto’s. Het is altijd wel goed om af te wegen welk merk en model het beste bij jou past. Een iPhone heeft een hele andere beleving dan een Samsung. We lichten de Iphone X en Samsung S9 even uit:

De  iPhone X bevat twee lenzen van elk 12 mexapixel waarvan een diafragma van f/1.8 en een telelens met een diafragma van f/2.4. Op deze manier wordt de juiste lichtwaarde doorgegeven en dit zorgt ervoor dat de kwaliteit omhoog schiet, ongeacht welk moment je de foto maakt. Ook de Samsung S9 bevat deze technologie. Voordeel van de iPhone X en de Samsung S9 is dat deze toestellen ook nog een ultra slomotion functie hebben. Iets wat hilarische beelden kan opleveren.

Tip 2: Zorg voor voldoende opslagcapaciteit

Een veel voorkomend euvel op vakantie is dat je nog maar een paar foto’s kunt maken, omdat je niet voldoende capaciteit hebt. De Iphone X heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 256GB, dus daar zou je wel mee uit te voeten moeten kunnen. Op zich is het leuk om alles vast te leggen en te bewaren, maar je kunt er ook voor kiezen om juist die beelden te bewaren die jouw vakantie bijzonder maken. Wil je toch alles bewaren dan moet je kiezen voor een telefoon met voldoende capaciteit en dat kost je vaak ook meer geld. Is dat geen optie voor je? Kies er dan voor om je foto’s op te slaan in de cloud. De iPhone X heeft een mooie oplossing met Icloud en ook Samsung heeft zo’n optie. Op deze manier ben je altijd zeker dat jouw foto’s bewaard blijven, ook bij verlies of stukgaan van je telefoon.

Tip 3: Gebruik foto bewerkingsprogramma’s

Een leuke toevoeging op het maken van foto’s zijn de vele bewerkingsprogramma’s die er zijn. Verschillende social media, als Instagram en Snapchat hebben natuurlijk vanuit zichzelf al leuke opties. Daarnaast heeft de iPhone X ook voldoende functionaliteiten om foto’s te bewerken. Maar er zijn ook apps waar je een extra dimensie kunt toevoegen aan je afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan Prisma app. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je op de foto staat, de uitkomst van deze app is altijd mooi. Met de prisma app kun je de stijlen gebruiken van verschillende kunstenaars en dit resulteert in leuke artistieke foto’s.  Er zijn tal van verschillende apps. Kijk eens rond je app store om te kijken welke apps het beste bij jou passen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over vakantiefoto’s en hoe je de beste foto’s kunt maken? Neem dan contact met ons op via de contact pagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl