Skip to main content
Reistips

Combineer meerdere Canarische eilanden op één vakantie

Een vakantiebestemming kiezen voor jouw aankomende vakantie is niet altijd even makkelijk. Er zijn over door heel Europa verschillende leuke vakantiebestemmingen te vinden, wat het kiezen niet makkelijker maakt. Neem bijvoorbeeld de Canarische eilanden in Spanje. Eilanden als Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura zijn erg populair onder Nederlandse toeristen en dat is niet voor niets. Al deze eilanden hebben haar eigen charme en zijn leuke bestemmingen. Als je echt niet kunt kiezen welk eiland je moet kiezen als volgende bestemming, is het ook erg leuk om verschillende eilanden met elkaar te combineren. De eilanden liggen relatief dicht bij elkaar en zo kun je eigenlijk twee mini-vakanties in één vakantie hebben! Wij zetten een paar leuke combinaties voor je op een rij.

Canarische eilanden

Tenerife en Gran Canaria

De eilanden Tenerife en Gran Canaria liggen bijna naast elkaar, en zijn beide erg populaire vakantiebestemmingen. Een aantal keer per dag gaat er een directe bootverbindingen tussen de twee eilanden. De haven van Las Palmas op Gran Canaria en de haven van Santa Cruz op Tenerife liggen ongeveer twee uur varen uit elkaar. Zo is het een aanrader om eerst een paar dagen in de buurt van Las Palmas te verblijven, om het tweede deel van je vakantie een leuke bestemming in Tenerife te zoeken. Zo combineer je twee erg leuke eilanden die vlakbij elkaar liggen.

Lanzarote en Fuerteventura

Ook Lanzarote en Fuerteventura zijn erg populaire vakantiebestemmingen. Lanzarote is vooral erg populair bij liefhebbers van rust en ontspanning. De mooiste hotels en resorts vind je hier aan de kilometerslange kustlijn die je hier kunt vinden. Vanaf het zuidelijke plaatsje Playa Blanca kun je met de ferry gemakkelijk naar het iets zuidelijker gelegen Fuerteventura. Deze overtocht duurt ongeveer een uur. Fuerteventura staat wat meer bekend als eiland voor watersportliefhebbers. Op deze manier heb je het eerste gedeelte van je vakantie kunnen genieten van zon, zee en strand, en ga je het tweede deel van de vakantie wat meer avontuur opzoeken. Een leuke combinatie!

Dus zoek jij een zonnige vakantie op de Canarische eilanden, maar kun je niet kiezen welk eiland je wil bezoeken? Zoek dan naar een leuke combinatie van eilanden. Veel plezier!

Alvast in de sfeer komen? Check deze timelapse!

Canarias Timelapse from Luis G. de Armas KROMA CANARIAS on Vimeo.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl