Skip to main content
Reistips

4 tips voor een mooie Valentijnsdag

14 februari is het weer zo ver! De dag waarop jij (al dan niet anoniem) de liefde kunt verklaren aan de persoon die jij het leukst vindt. Valentijnsdag is een dag waar je van houdt of juist helemaal niks mee hebt. Val je binnen de eerste categorie? Dan hebben we vier tips voor jou om de mooiste Valentijnsdag van je leven te beleven.

 

Korte achtergrondinformatie: waar komt Valentijnsdag vandaan?

De herkomst van Valentijnsdag is niet een sluitend verhaal. Het meest realistische verhaal is het verhaal van de Christelijke priester Sint Valentijn. Er bestond in die tijd een keizerlijke wet die soldaten verbood om te trouwen. In het geheim verzorgde Sint Valentijn toch diverse huwelijken van de soldaten, omdat volgens hem liefde alles overwon. Deze liefdadigheid werd hem uiteindelijk fataal: op 14 februari 269 werd de priester geëxecuteerd.

Tip 1: Neem je geliefde mee een weekendje weg

Oke tip 1 is misschien niet de tip voor als je een oogje hebt op iemand. Maar als je al in een relatie zit dan is dit echt een aanrader. Wat dacht je van een weekendje romantisch doorbrengen in Parijs, Londen of Venetië? Maar ook in ons eigen kleine kikkerlandje is er voldoende te beleven. Weekendje naar een van de grote steden bijvoorbeeld? Of lekker een rustig verblijf opzoeken in Limburg?

Tip 2: Stuur je geliefde een kaartje

Een verrassing hoeft niet altijd groot te zijn. Ook met een klein initiatief kun je al een leuk resultaat behalen. Stuur je geliefde daarom een kaartje waarmee je laat weten dat je diegene leuk vindt. Een kaartje is daarmee wel de uitgelezen mogelijkheid om een stapje verder te gaan dan slechts het kaartje zelf. Neem initiatief met het kaartje door je geliefde uit te nodigen voor een etentjes of anders leuk uitje.

Tip 3: Geef een belevenis als cadeau!

Als we het dan toch over leuke uitjes hebben: geef dan bijvoorbeeld een of meerdere uitjes voor twee cadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wellness arrangement, een romantische overnachting voor 2 personen of keuze uit verschillende workshops? Een belevenis brengt jullie nog dichter bij elkaar!

Tip 4: Ga lekker uiteten!

Liefde gaat door de maag! Dat is niet alleen voor de man zo, maar ook zeker voor de vrouw. Zorg wel dat je op tijd bent, want de meeste restaurants zitten zo vol. Kies voor een unieke locatie waarbij je echt het idee hebt dat je met ze tweeën bent.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl