Skip to main content
Reistips

Ontspannen op vakantie, een must voor iedereen!

By jul 28, 2015augustus 3rd, 2016No Comments

Elk jaar verheugen we ons weer enorm op die heerlijke zomervakantie, waarbij niks moet en alles mag. Lekker ontspannen op vakantie dus. Voordat je je in de bergen bevindt of op een handdoekje op het strand ligt, gaan er aardig wat voorbereidingen aan vooraf. Een goed begin is het halve werk en ontspannen vertrekken is een must. Met deze zeven tips ga jij genieten van een heerlijk ontspannen en onvergetelijke vakantie.

2

Tip 1. Bereid je goed voor
Ben jij iemand die altijd aan de hand van lijstjes werkt? Goed bezig! Zo niet? Dan is dat vooral voor in deze fase een aanrader om mee te beginnen. Omdat iedereen bijna elk jaar wel op vakantie gaat, is het gebruiken van een standaard inpaklijst ontzettend handig. De kleine spulletjes, zoals een tandenborstel, pleisters of een externe accu, worden snel over het hoofd gezien. Als je ruimschoots voor vertrek je lijst afwerkt, merk je snel genoeg wat je bent vergeten en hoef je vervolgens nergens om te stressen.Tip 2. Haastige start is nergens voor nodig
Hoe goed je voorbereidingen ook zijn, tussen het moment van vertrek en het moment van aankomst kan er nog het één en ander misgaan. Wat dacht je van vertraging tijdens de busrit naar het vliegveld? Een defecte trein in het OV of verloren boarding passen? Voorkom deze cliché vakantieproblemen en zorg dat je ruim van tevoren vertrekt met de auto. Er zijn een hoop voordelige opties om op het vliegveld te parkeren, waardoor je qua kosten vaak nog goedkoper uit bent dan het OV. Vooral wanneer je reist met een grote groep. Daarnaast kun je flexibeler inspelen op problemen onderweg en heb je dus meer controle over het verloop van de reis. Vertrek mooi op tijd, zodat je een file kunt permitteren. Het probleem met de boarding passen los je eenvoudig op, door te kiezen voor een buideltasje.

Tip 3. Gezond eten geeft energie
Hoe verleidelijk alle snacks en frisdranken ook zijn, tijdens je reis is gezond eten echt een must. Het ‘onderweg zijn’ vergt veel energie van je lichaam en concentratievermogen, wat al snel resulteert in vermoeidheid. Suikers en vetten geven je een korte energiekick maar gaan daarna over in een extra portie vermoeidheid. Kies in plaats daarvan voor een gezonde lunch zoals een pastasalade en snack er lekker op los met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Je zult merken dat je extra energie krijgt van deze gezonde producten en minder moeite zult hebben met het lange reizen.

Tip 4. Amusement voor onderweg
Waar een tablet al niet goed voor is! Tijdens het lange reizen wil je natuurlijk niets liever dan amusement om de tijd te doden. Non-stop slapen is een optie, maar of het gaat lukken in standje vliegtuig- of autostoel is nog maar de vraag. Kies voor je tablet en download van tevoren de leukste films en series. Gebruik een audio-splitter en geniet samen met je reispartner van de films, zonder andere reizigers tot last te zijn.

Tip 5. Zet veiligheid voorop
Veiligheid is belangrijk tijdens de vakantie, vooral met het oog op al je waardevolle spullen. De kluis van je hotelkamer is een optie, maar de betrouwbaarheid ervan wordt nog wel eens in twijfel getrokken. Want wie heeft er eigenlijk allemaal toegang? Je koffer daarentegen is wel een goede mogelijkheid. Jij bent de enige met de sleutel of code van het slot en daardoor ben je automatisch ook de enige die er spullen uit kan halen. Jouw waardevolle spullen meenemen naar je citytripjes en zwemavonturen kan natuurlijk ook, maar zorg dan voor andere veiligheidsmaatregelen. Een waterproof telefoonhoes komt goed van pas bij het snorkelen of surfen en een cameratas bij het meebrengen van een camera.

Tip 6. Behoud een ritme
Ontspanning is belangrijk, maar een beetje ritme in je dagen kan geen kwaad. Probeer om elke dag te ontbijten en daarnaast om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Bij vakantie denk je vaak aan feestmaaltijden, en dat kan ook zeker, maar let daarbij ook op gezonde snacks en gezonde bijgerechten. Ook jouw nachtrust moet voldoen aan bepaalde eisen. Een avondje feesten is super leuk, maar gun jezelf dan ook een lekkere dag uitslapen. Dit lijkt misschien zonde, maar komt de kwaliteit van je vakantie zeker ten goede. Daarnaast zorg je zo dat je met meer energie thuiskomt dan je vertrok.

Tip 7. Genieten is het belangrijkste
Hoe jij je vakantie ook inricht, het is het belangrijkste dat je optimaal geniet en thuiskomt met onvergetelijke ervaringen en herinneringen. Plan activiteiten in die je thuis niet zo snel zal doen, maar waar jouw vakantie perfecte uitkomst voor biedt. Denk hierbij aan duiklessen, een workshop lokaal koken, een bijzondere ervaring zoals het eten van insecten of elke avond meedansen met het animatieteam op de camping.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl