Skip to main content
Reistips

Bezoek Zuid-Engeland en begin bij Dover

By aug 31, 2015november 18th, 2015No Comments

Toe aan wat anders? Maak dan een trip met de auto naar Zuid-Engeland. Zuid-Engeland wordt vaak de Garden of England genoemd. En dat heeft alles te maken met het natuurlijk schoon dat het gebied te bieden heeft. Breng een bezoek aan de verschillende havensteden en we nemen je graag mee in de mogelijkheden, bezienswaardigheden en meer.

cliff

Trip met de boot

Als je het zuiden van Engeland wilt bezoeken dan is een van de opties om met de auto naar Frankrijk te rijden en de oversteek te maken vanuit Calais naar Dover. Deze trip is zeker de moeite waard en binnen anderhalf uur ben je in Engeland. Het mooiste is natuurlijk om de trip overdag te maken, zodat je onderweg en de aankomst in Dover goed kunt bekijken, want Dover is echt prachtig!

Dover

We zeiden het net al: Dover is echt prachtig. Vooral het uitzicht vanaf de boot is oogverblindend. Je ziet namelijk de opvallende krijtrotsen welke in de regio echt uniek zijn. Verder is het leuk om na aankomst eens door Dover heen te rijden. De stad was jarenlang een uitvalsbasis voor de marine en is dat door de geschiedenis heen ook lang geweest. Bezoek de Haven, het strand van Dover en ook het goed bewaard gebleven Dover Castle.

Brighton

Zuid-Engeland heeft natuurlijk veel meer te bieden en in dit artikel besteden we slechts een klein deel hieraan. Vanuit Dover kun je gemakkelijk verder rijden naar de verschillende zuidelijke steden, waaronder Southampton, Portsmouth en Brighton. Brighton is een van de grootste badplaatsen van Engeland en de stad telt ruim 150 duizend inwoners. Je kunt hier lekker even bijkomen van je reis en relaxen op het stand (bij mooi weer natuurlijk) of uitwaaien.

Portsmouth

In de doortocht vanuit Brighton naar Southampton is het zeker even de moeite waard om te stoppen in Portsmouth. Portsmouth ligt in het graafschap Hampshire en is een thuishaven van de Royal Navy. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hiervan veel invloeden terug vindt. Zo vind je hier het Royal Naval Museum en de Spinnaker Tower. Een uitzichttoren van maar liefst 170 meter!

Southampton

Southampton is de grootste havenstad van de bovengenoemde steden. Met ruim 250 duizend inwoners. Sinds de Romeinse tijd is het gebied al bewoond, maar de ontwikkeling kwam pas later op gang. Je vindt er nog een aantal middeleeuwse invloeden terug. De stad zelf biedt voldoende mogelijkheden om te winkelen of gezellig wat te eten en te drinken. Voor de voetballiefhebbers: een bezoek aan het stadion mag niet ontbreken.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan onderstaand filmpje van Southampton. Op zoek naar een andere unieke stedentrip in de regio? Bekijk dan ons artikel over Edinburgh.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl