Skip to main content
verre reizen

Tien keer Thailand: van gouden pagode tot Robinson eiland

By jul 24, 2015november 18th, 2015No Comments

Thailand is al jaren een populaire bestemming in Azië. Voor sommigen heeft het land zijn originaliteit als reisbestemming verloren, maar wij durven te beweren dat je nog genoeg unieke en onontdekte plekjes kunt vinden. Daarbij is het land een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning, gecombineerd met fantastisch eten en een supergunstig prijsniveau. Ach, misschien zeggen beelden wel meer dan duizend worden. Check hieronder onze favoriete shots van Thailand en vel je eigen oordeel.1. Tempels, tempels en nog meer tempels
Op de eerste plek een stukje cultuur. In Bangkok en Chiang Mai vind je glimmende tempels die nog in gebruik zijn; in voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai bekijk je juist overblijfselen van oude koninkrijken. Tempels zijn voor Thailand wat molens zijn voor Nederland.

1.thailand-online-tempel

2. En tuk-tuks natuurlijk!
Het Thaise vervoersmiddel bij uitstek: de tuk-tuk. Perfect voor een ritje door het hectische verkeer van Bangkok, langs de tempels in Ayutthaya of om te hoppen van strand naar strand op Ko Samui.

2.thailand-online-tuktuk

3. De befaamde River Kwai
Bekend uit de geschiedenisboeken en van de film The bridge over the riverKwai, deze zogenoemde Dodenspoorweg naar Birma. Tegenwoordig maak je per lokale trein een fantastische rit over dit spoor, over houten bruggen die hoog uittorenen boven de rivier en met kleurrijke Thaise kooplui aan boord.

3.thailand-online-kwai

4. Goddelijk eten
Zeker niet onbelangrijk: in Thailand kun je geweldig eten. Pad Thai noedels, kip met cashewnoten in zoetzure saus, rode en groene curry, tom yam kha soep, noem maar op. Pas wel op met de pepers, want de Thai eten hun curry superspicy!

4.thailand-online-eten

5. Longtailboten
De leukste vorm van transport als je op de zuidelijke eilanden bent: de longtailboten. Deze houten boten zijn standaard versiers met kleurrijke linten voor goed geluk en maken een perfecte foto tegen de knalblauwe zee.

5.thailand-online-longtailb

6. Full moon party
Een iconische activiteit op Ko Phangan, voor jong en voor de young at heart: de befaamde full moon party. Neonverf, dance muziek en emmers met cocktails vormen de ingrediënten voor Thailand’s bekendste feest. Geen volle maan? Geen zorgen, hier is altijd wel een feestje…

6.thailand-online-fullmoon

7. Trekking langs bergstammen
Een populaire activiteit in het noorden van Thailand: maak een trekking langs bergstammen. Meestal is het even afzien om er te komen, je moet vaak twee of drie dagen wandelen en slaapt onderweg in heel eenvoudige bamboehutjes, maar een trekking in Thailand is een must-do.

7.thailand-online-bergstam

8. Live like a mahout
Voor wie op een verantwoorde manier wil kennismaken met deThaise olifanten. Als mahout, of olifantenverzorger, leer je in een dag hoe je met je olifant communiceert, maak je een korte rit door de jungle en ga je samen in bad. Topfoto’s gegarandeerd!

8.thailand-online-mahout

9. Relaxt Robinson-eiland
Het bestaat echt nog in Thailand: plekken waar je het hele strand voor jezelf hebt. Een van de onontdekte parels in het zuiden van Thailand is Ko Hai. Witte stranden, knalblauwe zee en palmbomen zorgen hier voor je eigen Expeditie Robinson-gevoel.

9.thailand-online-robinson

10. Thaise biertjes (of verse fruitsappen de dag erna)
En als laatste: de goede Thaise biertjes. Singha en Chang zijn het meest populair en hebben elk hun eigen trouwe achterban. Voor wie ’s avonds iets te veel heeft genoten van de SIngha’s: je koopt in Thailand op elke straathoek voor een euro de meest geweldige fruitsappen om je vitaminen weer aan te vullen.

10.thailand-online-biertje

Bovenstaande foto’s zijn geselecteerd door Edith Huntink van Thailandonline, onderdeel van Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen Thailand-rondreis? Bij Thailandonline stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is.De reisspecialisten kennen Thailand zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen.


Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl