Skip to main content
Reistips

Onderzoek: ‘De terugkeer van de ballenknijper’

Meer dan driekwart van de Nederlanders vindt een ballenknijper acceptabel op het strand of bij het zwembad. Dit blijkt uit onderzoek dat Novio Research in opdracht van Annadiva onder meer dan 1000 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën heeft laten uitvoeren. Blijkbaar stijgt de populariteit van de ballenknijper weer want uit onderzoek uit 2013 van Expedia bleek nog dat meer dan de helft van de Nederlanders een speedo niet acceptabel vindt.

mallorca2b

Naakte strandgangers? Dat kan echt niet
Zo tolerant als er wordt gedacht over de speedo, zo gevoelig liggen andere zaken. De respondenten werd de vraag gesteld wat ze echt niet vinden kunnen op het strand of bij het zwembad. Zowel mannen als vrouwen hebben verrassend genoeg dezelfde 3 ‘ergernissen’ bovenaan staan. Met stip op nummer 1 staan naakte strandgangers. Bijna de helft van de respondenten vindt dit echt niet kunnen, waarvan het merendeel vrouwen. Opvallend is wel dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ‘half naakt’ dan weer wel kan; we vinden topless zonaanbidsters helemaal geen probleem. Broekje uit is dus vooral niet gewenst.

Flikflooien op het strand
Op de tweede plek eindigen zoenende en knuffelende stellen op het strand; het uiten van je verliefde gevoelens kun je dus voortaan beter ergens anders doen want 1 op de 6 Nederlanders vindt flikflooien op het strand echt niet kunnen. De hekkensluiters zijn overbehaarde mannen of vrouwen en vrouwen in een te kleine bikini.

Voetballende strandgangers

In het onderzoek werd naast uiterlijkheden en gedrag ook gevraagd naar de ergernissen over de  sportieve strandactiviteiten van vakantiegangers. Uit de resultaten kwam ook een mooie top 5 naar voren:

  1. Voetballen
  2. Frisbeeën
  3. Beachtennis
  4. Vliegeren/kiten
  5. Beachvolleybal

Herken je je in deze ergernissen en wat vind jij echt niet kunnen? Denk aan slecht opgevoede kinderen, afval en overvolle prullenbakken, luide muziek, sigarettenrook  en wat denk je van opdringerige strandverkopers?

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl