Skip to main content
Afrika

Zuid-Afrika; een droombestemming voor iedere reiziger

Zuid-Afrika is een droombestemming voor vakantiegangers, maar waarom eigenlijk? Wat is er nu zo bijzonder aan dit land?

gordons_bay2

De Wereld in een Land

Zuid-Afrika wordt ook wel ‘de wereld in een land’ genoemd. Je vindt er prachtige kusten met kilometers lange zandstranden, ruige bergen, weelderige bossen, uitgestrekte vlaktes en ook nog een woestijn. Tel daarbij op de bewogen geschiedenis en de diverse culturen (Zuid-Afrika kent 11 officiële talen) en je hebt een vakantiebestemming die iedere reiziger iets te bieden heeft.
Het land is zo groot dat je nooit alles tijdens een reis kunt zien. Probeer dat dan ook niet, maar maak keuzes. Wil je een goed beeld krijgen van Zuid-Afrika, trek dan ten minste 3 weken uit voor je reis. Om de reisafstanden te beperken kun je daarbij een binnenlandse vlucht nemen.

Safari in Zuid-Afrika

Als je naar Zuid-Afrika gaat is een safari eigenlijk wel een ‘must’. Zuid-Afrika heeft een flink aantal nationale parken, maar biedt daarnaast ook een enorme keuze uit privé wildreservaten. In de nationale parken rijd je zelf rond in je huurauto en slaap je in kampen in de parken. Je bepaalt zelf hoe lang je rondrijdt en weet nooit welke dieren je onderweg zult zien en dat maakt het juist zo leuk! Bij de privé reservaten daarentegen wordt je 2x per dag meegenomen op safari. Je ranger vertelt je onderweg van alles over de dieren en de natuur. Wil je een bijzondere ervaring, boek dan een wandelsafari of een ‘sleep out’ waarbij je midden in de bush overnacht.

Zuid-Afrika en kinderen

Ook voor kinderen valt er genoeg te doen en beleven in Zuid-Afrika. Zo is een verblijf op een werkende boerderij een aanrader. Op verschillende plekken in het land kun je diverse activiteiten met je kinderen ondernemen, zoals bijvoorbeeld paardrijden of op zoek gaan naar goud bij Pilgrim’s Rest. Laat je kinderen kennis maken met de Zulu cultuur of bezoek een township. En maak er een wedstrijdje van wie er aan het einde van de vakantie de meeste Afrikaanse woorden kent!

Eten & drinken in Zuid-Afrika

Ben je een Bourgondiër in hart en nieren, dan zijn Kaapstad en de Wijnlanden dé ‘place to be’. Proef de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen in de omgeving van Stellenbosch, Fransschoek en Paarl terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Kaapstad is een bruisende stad waar enkele toprestaurants op wereldniveau te vinden zijn.

Klimaat in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is gezegend met een heerlijk klimaat en je kunt het land het hele jaar door bezoeken. De maanden december, januari en februari kunnen in het noorden van het land wel behoorlijk warm zijn, terwijl in de wintermaanden juni, juli en augustus in de Westkaap soms enkele dagen een koude front over kan trekken. Dit duurt echter nooit lang, na een dag of twee is het meestal weer beter weer. De lente en herfst zijn mooie maanden, met aangename temperaturen. Zuid-Afrika heeft zo’n grote diversiteit aan flora, dat er altijd wel iets in bloei staat en er zelfs midden in de winter nog volop groen te vinden is.

Kortom, Zuid-Afrika is een ware droombestemming voor iedere reiziger. Ben jij nieuwsgierig naar dit prachtige land en zou je meer informatie willen over een luxe reis naar Zuid-Afrika? Bekijk dan zeker even het aanbod van Sable Tours!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl