Skip to main content
Europa

Een vakantie naar Toscane

Veel mensen vinden het vaak lastig om een geschikte vakantiebestemming te vinden. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, want er zijn ontelbare bestemmingen die aan kunnen sluiten bij uw wensen. Om er eens één toe te lichten hebben wij gekozen voor Toscane. Dit is een regio in het midden van Italië. Er zijn veel bekende steden te vinden in deze regio, zoals Pisa, Florence, Siena en Cortona. Door het mooie en levende natuur heeft Toscane 120 natuurreservaten en wanneer u komt voor de natuur en rust is het zeker aan te raden om Toscane te bezoeken.

toscane

Afhankelijk van de grootte van de groep

U zult te allen tijde rekening moeten houden met de grootte van de groep waarmee u op vakantie gaat. Gaat u bijvoorbeeld met een grote groep? Dan zal een appartement te klein zijn en een hotel in veel gevallen te duur of niet praktisch. Wij raden u dan een vakantiehuis in Toscane aan. Deze zijn in veel gevallen goed betaalbaar en u kunt alles zelf inplannen. Heeft u een keer geen zin om zelf de pannen op het vuur te zetten? Dan kunt u gerust een keer uiteten in een pittoresk dorpje in Toscane. Wij raden u aan om een aantal mogelijke locaties te vergelijken, zodat u zeker weet dat u achteraf de juiste keuze heeft gemaakt.

Stranden zijn er in overvloed

U denkt misschien dat er in Toscane enkel mooie natuurgebieden te vinden zijn en het voornamelijk boerderijen zijn die u tegenkomt. Dit is niet waar, want Toscane wordt ook wel gekenmerkt door de mooie stranden die er te vinden zijn. Hierbij staat er echter wel één plek stipt op nummer één, namelijk Elba. Dit eiland ligt voor de kust van Italië en staat ook wel bekend om de historische geschiedenis. Na de val van Parijs, in 1814, verbleef Napoleon hier een aantal maanden. Naast de stranden op Elba zijn er ook schitterende wijn- en olijfgaarden te vinden. Elba kunt u bereiken door de boot te pakken vanaf Livorno of Piombino.

Two Weeks in Tuscany from Dustin Cohen on Vimeo.

Erg leuk om te doen

Bent u een wijnliefhebber en heeft u altijd al willen weten hoe dit proces in zijn werk gaat? Dan bent u in Toscane in het juiste gebied belandt. Er zijn enorm veel wijngaarden te vinden en hier is het ook mogelijk om een dag mee te lopen. Zo zult u het hele proces van het produceren van wijn doorlopen en aan het eind van de dag heeft u de mogelijkheid om een wijnproeverij bij te wonen. Fantastisch toch?

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl