Skip to main content
Reistips

Problemen met slapen tijdens je kampeervakantie? 3 tips!

Ga je binnenkort op kampeervakantie, dan wil je natuurlijk net zo lekker kunnen slapen als in je bed thuis. Op de camping kan het soms best lastig zijn om in slaap te komen en comfortabel te slapen. Kampeer gangers lopen nét iets te luidruchtig langs je tent, waardoor je écht niet in slaap kunt komen. Wij geven je in deze blog 3 tips zodat je tijdens je verblijf net zo lekker slaapt als thuis.

  1. Creëer een rustmoment voor jezelf

Wanneer je lekker wilt gaan slapen, is niks is zo vervelend als harde geluiden rondom je tent of caravan. Een camping deel je natuurlijk met anderen, waardoor het best eens voor kan komen dat je geluiden van andere kampeerders hoort. Onze gouden tip: creëer een rustmomentje voor jezelf! Dit kun je op verschillende manieren doen.

Muziek

Wil je helemaal tot rust komen, dan kan een relaxt muziekje daarbij helpen. Maak voordat je op vakantie gaat een playlist met daarin nummers waar je rustig van wordt. Natuurlijk hoeft dit niet altijd muziek te zijn, maar kun je er ook voor kiezen om ontspannende natuurgeluiden te beluisteren. Zo heb je geen last meer van de geluiden om je heen en kun je lekker ontspannen.

Ontspanningsoefening

Deze manier is misschien minder bekend, maar minstens zo effectief. Doe voor het slapen gaan een ontspanningsoefening. Dit kan bijvoorbeeld een ademhalingsoefening of een visualisatie van de omgeving zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg mindfulness apps, die je helpen om volledig te ontspannen. Zodat je beter slaapt en de volgende dag vol energie weer begint.

  1. Kies voor goed beddengoed

Lekker slapen doe je op een kwalitatief en comfortabel luchtbed. De één heeft genoeg aan een dun slaapmatje en de ander kiest liever voor luxe. Onze tip: kies voor comfort met een Intex luchtbed. Geld besparen op het comfort van een luchtbed zal je nachtrust meer kwaad dan goed doen. Een stabiel luchtbed zorgt voor een goede ondersteuning en voorkomt dat je met rugklachten thuis komt. Een ander voordeel is dat een luchtbed compact mee te nemen is, zodat je ook nog ruimte overhoudt voor een kussen en fijne slaapzak ;). Met een luchtbed voelt je slaapplek net als thuis en kun je genieten van een goede nachtrust. Ga je samen met je partner op reis, dan kun je zelfs kiezen voor een 2 persoons luchtbed. Zo kun je ook op de camping lekker samen slapen.

  1. Zorg ervoor dat je toe bent aan een dutje

Tijdens het kamperen zal je verschillende buitenactiviteiten gaan ondernemen. Een heel eenvoudige tip: zorg overdag voor een actieve outdoor activiteit, zodat je er ‘s avonds aan toe bent om lekker in je slaapzak te kruipen. Maak bijvoorbeeld een gave expeditie of survival tocht. Zo ben je al je energie kwijt en wil je niks liever dan even lekker bijkomen op je eigen luchtbed.

 

 

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl