Skip to main content
Reistips

Bereid je goed voor op je reis aan de hand van deze tips

Een goede voorbereiding is belang als je op reis gaat. Je wilt tenslotte niets vergeten en vooral niet als je alles zelf plant. Je regelt bijvoorbeeld vooraf al de plek waar je wilt verblijven, zoals een hotel, appartement of misschien wel een vakantiebungalow. Dan bepaal je ook hoe je naar je bestemming gaat. Is dat met de auto of met het vliegtuig? Voor verre bestemmingen geldt natuurlijk dat een vliegtuig het ideale vervoersmiddel is. Dat geldt ook als je snel op de plaats van bestemming wilt zijn en geen tijd wilt verliezen met autorijden.

Kies een luchthaven in de regio

Je hoeft niet altijd van Schiphol te vliegen om je bestemming te bereiken. Vooral niet als je ver van deze luchthaven af woont. Er zijn meerdere regionale luchthavens die naar uiteenlopende landen vliegen. Bijvoorbeeld Eindhoven en Maastricht en het is zelfs mogelijk om over de grens in Duitsland of België te kijken. Naast de keuze voor een luchthaven plan je ook vast hoe je daar naartoe gaat. Wil je met de trein of liever met de auto? Als je met de auto gaat, is het van belang om een parkeerplek te regelen. Parkeren Eindhoven Airport is bijvoorbeeld een optie als je vanaf Eindhoven vliegt. Het is gemakkelijk om daarbij met de kosten rekening te houden door de beschikbare opties via Airportdeal te vergelijken.

Maak een lijstje van wat je nodig hebt

Als de accommodatie en het vervoer zijn geregeld, ga je verder met de voorbereiding door een checklist te maken. Maak een lijstje met wat je allemaal nodig hebt op vakantie. Zo neem je naar een strandvakantie natuurlijk zwemkleding, zonnebrand en een zonnebril mee. Noteer de kleding en verzorgingsartikelen die je mee wilt nemen. Dan is het inpakken van de koffers voor vertrek een fluitje van een cent. Neem je kinderen mee dan stel je voor elk persoon in je huishouden een apart lijstje op. Het is voor kinderen leuk om hen zelf handbagage te laten meenemen. Check ook of alle identiteitskaarten nog wel geldig zijn voor de datum van vertrek en gedurende de reis naar het buitenland. Vergeet ook niet om medicijnen op te schrijven als je die nodig hebt. Verder is het van belang om te controleren of je een reisverzekering hebt en als je die niet hebt, sluit je die alsnog af. Ga je buiten Europa op vakantie? Dan is het belangrijk dat je de pinpas activeert op gebruik buiten Europa.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl