Skip to main content
Reistips

5 Tips om alleen te reizen 

Solo reizen is een vaardigheid, en een geweldige manier om de mooiste ervaringen op te doen in het buitenland. Alleen reizen is een leermeester,want je komt zoveel meer te leren over jezelf en de rest van de wereld. Ik raad solo reizen aan iedereen en iedereen – of je nu 18 of 80, man of vrouw, introvert of extravert. Om je te helpen en erachter te komen hoe je alleen moet reizen en die sprong in het diepe moet nemen, of je soloreizen verbeteren als je het al doet, heb ik geprobeerd om mijn wijsheid te destilleren in 5 toptips om alleen te reizen. Ik hoop dat ze nieuwe mogelijkheden voor je openen en je in staat stellen om de wereld te verkennen.

  1. Zeg JA

Het begin van een goede tijd of een goed verhaal, is afhankelijk van één van de geheime van alle reizen, zeg vaker JA. Zeg ja tegen de koffie. Zeg ja tegen de wandeling. Zeg ja tegen zo ver buiten je comfort zone springen, dat je je als een buitenlander zou voelen als je ooit terug zou gaan. Zeg ja tegen avontuur. Het voordeel van het niet met een groep is dat je meer kans om “ja” te zeggen tegen de spontane ontmoetingen die op je pad komen.

  1. Kijk naar de mensen

Het maakt niet uit waar ik heen ga of voor hoe lang ik blijf, het allereerste wat ik doe als ik in een nieuwe stad of land, is gaan naar een drukke plek, een kopje koffie drinken, en gewoon kijken naar mensen in hun element. Een uur doorgebracht mensen kijken zal je meestal meer vertellen over de cultuur, en gewoonten van een nieuw land, dan een gids. Ik gebruik dan wat ik heb geleerd, om vorm te geven aan hoe ik omga met de mensen die ik ontmoet, waaruit blijkt dat ik een poging heb gedaan om hun cultuur te begrijpen, en aan te passen. Het is een hele goede manier om vrienden te maken, en je te helpen om betere banden te scheppen, zelfs als je slechts een paar dagen verblijft.

  1. Leer mensen te ontmoeten tijdens het alleen reizen 

Een van de beste dingen over alleen reizen, is  “HI, COME TALK TO ME” geschreven moet hebben op je voorhoofd. Er is geen muur van verdediging in de vorm van vrienden die je zou kunnen tegenhouden van het hebben van een ongelooflijke en boeiende gesprek met een local, of medereiziger. Mensen zijn nieuwsgierig, en als je er buitenlands uitziet, willen ze je verhaal weten. Op z’n beurt leer je die van hen. Het enige wat je hoeft te doen is de wereld laten zien dat je open staat voor nieuwe connecties. De beste manier om mensen te ontmoeten tijdens het reizen solo is om rond te hangen op plaatsen waar mensen gemakkelijk kunnen benaderen: coffeeshops, openbare pleinen, musea, het hostel bar.

  1. Wees voorbereid 

Als je alleen op reis gaat dan is het belangrijk om goed voorbereid weg te gaan. Eén van die die dingen waar je goed op moet letten zijn je verzekeringen. Vooral een reisverzekering is aan te raden, en zeker als je alleen bent. Als verblijf je wat langer op eenzelfde plek en je koopt eventueel een autootje, dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Je kunt voor de goedkoopste autoverzekeringen, de lokale vergelijkingssites raadplegen om autoverzekeringen vergelijken.

  1. Ken je grenzen als het gaat om alcohol

In de hoop om te klinken als de volwassen volwassene die ik streef te zijn, is het zo belangrijk om je tolerantie niveaus te begrijpen terwijl je uitgaat en drinkt. Dronken worden is eigenlijk een beetje onzin, vooral waar als je op reis bent. Je zult waardevolle avontuur tijd verspillen aan een kater in je hostel slaapzaal, en het maakt geen grote indruk op uw nieuwe hostel vrienden. Door je grenzen te leren kennen en uit te werken hoe je de sweet spot van aangeschoten maar niet dronken te raken, kun je een goede tijd hebben en toch een verantwoordelijke volwassene kunt zijn tijdens het reizen.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl