Skip to main content
Overig reizen

Hieraan moet een goede wandelschoen voldoen

Hieraan moet een goede wandelschoen voldoen

Veel mensen vinden het heerlijk om een fijne wandeling te maken. Belangrijk is wel dat je de beschikking hebt over goede wandelschoenen. Dat brengt ons meteen bij het grootste dilemma als je op zoek gaat naar goede wandelschoenen. Aan welke eisen moeten goede wandelschoenen voldoen? Je zit er immers niet op te wachten dat je tijdens een wandeltocht voortijdig af moet haken omdat je schoeisel niet goed blijkt te zijn. In dit blog gaan we je dus vertellen waar goede wandelschoenen aan moeten voldoen om problemen tijdens je wandeling te voorkomen.

Belangrijkste eisen aan goede wandelschoenen

Als je lekker gaat wandelen, zijn je schoenen een zeer belangrijk onderdeel van je equipment. Dit is niet alleen het geval als je een recreatie wandelaar bent maar ook als je een fanatieke wandelaar bent. Wandelschoenen moeten dan ook goed zitten, van de juiste kwaliteit zijn en een optimale bescherming bieden. Daarnaast zijn goede schoenen erg belangrijk om te voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt. We hebben de 7 belangrijke eisen aan goede wandelschoenen voor je op een rijtje gezet:

Wandelschoenen:

  • moeten comfortabel zitten;
  • moeten van een optimale kwaliteit zijn;
  • moeten voldoende ventileren;
  • moeten bestand zijn tegen alle weersomstandigheden;
  • moeten vermoeide voeten en drukplekken voorkomen;
  • moeten de juiste steun bieden.

Verschillende soorten wandelschoenen

Er zijn veel verschillende soorten wandelschoenen verkrijgbaar. Het onderscheid heeft niet alleen betrekking op de prijs-kwaliteitverhouding maar op de indeling met betrekking tot het type wandelschoen. Er zijn namelijk schoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor een vrijheidswandeling, trekking, bergwandeling, een meerdaagse bergtocht of een expeditie. Deze verschillende soorten wandelschoenen worden aangeduid met de letters A,B,C of D. We zetten hieronder de belangrijkste karakteristieke eigenschappen van de verschillende wandelschoenen voor je op een rijtje:

  • Type A wandelschoen

Als je het leuk vindt om af en toe een wandeling te maken en hierbij geen enorm grote afstanden aflegt op een vlak of licht glooiend terrein, is een type A wandelschoen een uitstekend keuze. Deze wandelschoenen zijn vaak lage modellen en licht van gewicht.

  • Type B wandelschoenen voor bergwandelingen

Als je echte bergwandelingen gaat maken, kun je beter kiezen voor een type B wandelschoen. Type B wandelschoenen zijn ontwikkeld voor wandelingen in wat ruwere gebieden en in een wat bergachtig terrein. Type B wandelschoenen zijn hogere modellen die een uitstekende ondersteuning bieden aan je voeten en enkels.

  • Type C wandelschoenen voor meerdaagse bergtochten

Ga je een meerdaagse bergtocht maken? Dan maak je de beste keuze als je kiest voor type C wandelschoenen. Deze hoog vormgegeven schoenen zijn volledig ontwikkeld om op ruige terreinen of buiten de gebaande paden te lopen.

  • Type D wandelschoenen voor expedities

Als je een expeditie gaat maken, zijn type D wandelschoenen de beste keuze voor jou. Dit zijn schoenen die over alle karakteristieke eigenschappen beschikken om geschikt te zijn voor heavy duty outdoor activiteiten. Daarnaast kun je op deze wandelschoenen stijgbeugels voor extra grip binden.

 

Waterdichte wandelschoenen, jouw beste keuze!

Tot slot het belangrijkste punt waar een goede wandelschoen aan moet voldoen, of je nu op zoek bent naar heren- of dames wandelschoenen. Een goede wandelschoen behoort voorzien te zijn van een waterdicht membraam. Dit zorgt ervoor dat water van buitenaf niet naar binnen kan dringen als je in de regen of door nat gras, sneeuw en ijs loopt. Daarnaast zorgt dit membraam er echter ook voor dat de schoenen goed kunnen ventileren Dit betekent dat het vocht van binnenin de schoen (in de vorm van zweetvoeten) afgevoerd wordt naar buiten. Dit zorgt er namelijk voor dat je voeten droog blijven en de kans op blaarvorming tot het minimum beperkt blijft. Dit is het grootste probleem dat je als wandelaar onderweg kan treffen.

 

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl