Skip to main content
Reistips

Landreizen of luchtreizen?

Lekker op vakantie gaan zal voor iedereen een andere invulling hebben. Wie enorm geniet van een vliegvakantie zal waarschijnlijk niet heel blij zijn met een kampeervakantie. Toch weet je het niet zeker totdat je het een keer geprobeerd hebt. Om een beetje te proeven van de sfeer in de natuur op vakantie, kan je een vouwwagen huren. Dit kost stukken minder geld dan het kopen van een vouwwagen en is zeker een goede keuze als je nog niet bent overtuigd. Als het toch goed bevalt, kun je ervoor kiezen om volgend jaar je eigen te kopen.

Wat is een vouwwagen?

Een vouwwagen is eigenlijk een combinatie van een tent en een caravan. Tijdens het vervoeren heb je alles dus netjes opgevouwen en ingeklapt, net als een tent. Wanneer het geheel echter is opgezet heb je een plekje wat meer lijkt op een camper dan een tent! Je kampeerplek is een stuk mooier en groter dan wanneer je alleen een tent meebrengt op reis. Omdat een vouwwagen nogal een grote investering kan zijn, is het ook mogelijk om er eentje te huren voor de vakantie. Dit is helemaal ideaal als je nog niet zeker bent of je het wel gaat bevallen. Een nieuwe vouwwagen kopen kan altijd volgend jaar nog.

Kamperen in eigen land

Nederland heeft hartstikke veel te bieden als het gaat om natuurgebieden. We hebben dan wel geen hoge bergen en watervallen, maar rustige bossen missen we zeker niet. Prima plek om te kamperen en het eigen land te verkennen. Een bijkomend voordeel van vakanties in eigen land is ook dat je nooit langer dan een paar uur onderweg bent naar je bestemming!

De natuur in het buitenland

Natuurlijk heeft een vakantie in het buitenland ook veel verleidingen. Je waant je voor even in een andere cultuur en krijgt ander eten op je bord dan je thuis gewend bent. Gelukkig is dit ook eenvoudig te doen met een vouwwagen. Bovendien is de natuur in het buitenland ook nog om over naar huis te schrijven! In Europa heb je prachtige bergen en wateren waar je op uit kan kijken. Een kampeervakantie heeft zo meer te bieden dan een zonvakantie in een ver land. Tevens is vliegen in deze tijden ook helemaal niet meer aantrekkelijk. Je kunt dus beter met de auto een leuk plekje uitzoeken en er zelf heen rijden!

Welk type vouwwagen past bij jou?

Een goede start met je vouwwagen huren maak je bij het uitkiezen van het type. Iedereen heeft andere wensen voor een vakantie. Daarnaast is de ene vouwwagen veel lastiger om op te zetten dan de andere. Als je dus een simpele variant wilt hebben is dat natuurlijk belangrijk om te vermelden.

De twee grote categorieën waar alle vouwwagens in vallen zijn de luxe uitvoeringen en de meer minimalistische types. De Combi-Camp Country vouwwagens zijn zeer luxueus in uitvoering en geven je veel ruimte om bagage mee te nemen. Als je van de term “glamping” hebt gehoord, zal dit er het dichtst bij in de buurt komen. Daarnaast heb je de meer bescheiden Trigano Odyssee vouwwagens. Deze zullen je veel beter het echte kampeergevoel kunnen geven. Doordat deze zo compact en licht is kan je niet veel extra spullen meenemen, maar dat is dan ook helemaal niet nodig!

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl