Skip to main content
Overig reizen

Autoverhuur steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers

By sep 26, 2013mei 4th, 2016No Comments

Steeds vaker huren Nederlanders een auto tijdens hun vakantie. Vooral in de vakantieplaatsen rond de Middellandse Zee, maar ook in de V.S. worden steeds meer auto’s gehuurd. Bij autoverhuurder Sunnycars is Pisa in Italië verrassend de populairste bestemming om een auto te huren. Een auto huren brengt veel gemak en comfort met zich mee tijdens een vakantie. Zeker een vakantie waarbij lange afstaden moeten worden afgelegd en waar de bezienswaardigheden op een grote afstand liggen. Pisa is dus één van die populaire bestemmingen waarbij een auto huren handig is.

auto vakantie

De verwachting is, dat dit komt omdat Nederlanders goedkoop op reis kunnen vanwege de laag geprijsde vliegtickets naar Pisa vanaf de Nederlandse vliegvelden. Het is ook steeds makkelijker om de prijzen van vliegtickets te vergelijk op websites zoals Reizen-Paleis.nl. De plaatsen rond de Middellandse Zee staan elk jaar hoog in de ranglijst van bestemmingen waar veel gehuurd wordt. Er is duidelijk een tendens dat er in de V.S. en Italië steeds meer gehuurd wordt. Wanneer mensen naar Italië reizen dan wordt de huur van de auto vaak zelf geregeld, reizen de consumenten verder zoals bijvoorbeeld naar de V.S. en andere verre bestemmingen, dan wordt de autohuur ook vaak via een reisbureau geboekt.

In de volgende vakantiebestemmingen worden de meeste auto’s verhuurd:
Pisa, Italië
Hato Airport, Curacao
Los Angeles, V.S.
Malaga, Spanje
Ibiza, Spanje
Faro, Portugal
Sanford, V.S.
Catania, Italië
Miami, V.S.
San Fransisco, V.S.

Bunchhouse Marktonderzoek heeft onderzoek gedaan naar wanneer de Nederlander de auto huurt. Hieruit bleek, dat steeds meer vakantiegangers hun auto al in Nederland reserveren. Dit is in de meeste gevallen ook slimmer, aangezien de consument dan niet met evt. onvoorziene bijkomende kosten van een lokale verhuurder wordt geconfronteerd. Ga je op reis denk dan ook even aan je reisverzekering. Reisvertrekpunt heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl