Skip to main content
Reistips

Genieten van de nazomer in Barcelona

By sep 25, 2013mei 4th, 2016No Comments

De zomer is nu dan echt voorbij. Het mooie zonnige weer van de afgelopen tijd in Nederland heeft plaatsgemaakt voor echt herfstweer. Tijd om naar Barcelona af te reizen en te genieten van een nazomerse vakantie.

nazomer in Barcelona

Ben je het natte weer in Nederland beu? Boek dan een citytrip naar Barcelona! Reist je met een groep, denk dan eens aan het huren van een groot appartement of één van de velen vakantiehuizen in Barcelona. Zo biedt Vakantiewoning.org bijna 150 appartementen en vakantiewoningen aan in-en rond Barcelona. Nagenieten van de zomer kan prima in deze levendige stad! Hier een aantal herfsttips voor een bezoekje aan Barcelona:

Festes de la Merçè

Aan het einde van september vindt het grootste en meest kleurrijke festival van Barcelona plaats, dat in totaal vier dagen duurt en waarvan 24 september de grootste feestdag is. Op deze dag herdenkt men de beschermheilige van Barcelona. Gedurende de vier feestdagen zijn er zo’n 500 optredens in de hele stad, waarvan de meeste in het centrum. Hierbij valt te denken aan acrobaten, vuurwerkshows en een optocht met nagemaakte koningen en heiligen. Iedereen in Barcelona is gedurende deze dagen buiten te vinden om te feesten. Zeker een bezoekje waard dus.

Spaanse Nationale Feestdag
Op 12 oktober wordt in Spanje, net als in veel Zuid-Amerikaanse landen, herdacht dat Columbus in 1492 ontdekte. Op deze dag kun je de musea in Spanje gratis bezoeken.

Barcelona Jazz Festival
Van 19 oktober tot 1 december vindt het Barcelona Jazz Festival plaats waarbij er concerten van diverse artiesten gehouden worden. Bekende artiesten van Barcelona Jazz Festival 2013 zijn onder andere Jamie Cullum, Chicago Mass Choir en Dianne Reeves.

La Castanyada
Tijdens de feestavond voor Allerheiligen vindt men kraampjes waar men heerlijke gepofte kastanjes en ‘moniatos’ (zoete aardappelen) kan kopen. Ook kan men bij de bakker ‘panellets’ (marsepein- of amandelballetjes) kopen. Dus als je op deze dag in Barcelona bent, geniet dan van deze exclusieve herfstproducten.

Allerheiligen
Op 1 november eert men de overledenen. Iedereen gaat dan in het zwart naar de begraafplaats voor het brengen van bloemen aan de overledenen. Een aantal grote begraafplaatsen in de stad zijn Cementiri de Collserola en Cementiri de Poblenou.

Herfstwandeling
Hoewel er in de herfst de meeste neerslag valt in Barcelona, schijnt de zon er vaak en is het er altijd nog warmer dan in Nederland. Het perfecte weer dus om een wandeling te maken over het strand of de Ramblas, en na afloop een heerlijke kop koffie te drinken.

Eerder schreef Reisvertrekpunt al een artikel over een stedentrip in Barcelona. Bekijk hier het artikel.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl