Skip to main content
Reistips

Vijf leuke musea tijdens bezoek aan Barcelona

By okt 30, 2013mei 4th, 2016No Comments

Tijdens jouw stedentrip in Barcelona kun je tientallen bezienswaardigheden en musea bezoeken. Een keuze maken uit het overweldigende aanbod is dan ook geen gemakkelijke opdracht. Om je te helpen bij het samenstellen van jouw programma zetten we alvast vijf musea op een rijtje die je niet mag missen.

Kunstenaar Joan Miró
In de eerste plaats is er het wereldberoemde museum van de surrealistische kunstenaar Joan Miró. Dit complex bevindt zich op de heuvel Montjuïc, net buiten het stadscentrum. Je kunt er meer dan 10.000 werken bewonderen zoals schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken en tapijten. Van op het dakterras van het museum heb je een indrukwekkend uitzicht over Barcelona.

museum barcelona

Museu d’Art Contemporani
Als je houdt van hedendaagse kunst, dan mag ook het Museu d’Art Contemporani de Barcelona niet op jouw agenda ontbreken. In het MACBA tref je kunstwerken aan uit de tweede helft van de 20ste en de 21ste eeuw. Het complex is gelegen in de wijk El Raval, op een boogscheut van de flaneerboulevard La Rambla. Het gebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier en valt op door het gebruik van veel wit, dakvensters, glas en reflecterende materialen.

Picasso-museum
Een andere populaire attractie in Barcelona is het Picasso-museum in de wijk La Ribera, het oude centrum van de stad. Hier vind je één van de meest uitgebreide collecties kunstwerken van deze geniale kunstenaar. De permanente verzameling van 3.500 werken is chronologisch onderverdeeld. Daarnaast worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Museu Nacional d’Art de Catalunya
Wil je je verdiepen in de Catalaanse kunst? Ga dan eens langs in het Museu Nacional d’Art de Catalunya, vlakbij Plaça d’Espanya. Het MNAC bezit de voornaamste collectie Catalaanse kunst ter wereld, vanaf de romaanse periode tot en met de 20ste eeuw. Ook het gebouw zelf is een absolute topper. Het complex werd aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona en is ondertussen verscheidene keren gerenoveerd en uitgebreid.

Museu del Modernisme Català
Tot slot is er nog het Museu del Modernisme Català. In dit 1.000 m2 grote privé-museum kun je een indrukwekkende collectie modernistische kunst bewonderen. Tot de topwerken behoren een assortiment meubelen van de bekende architect-kunstenaar Antoni Gaudí. Het MMC is gevestigd in een voormalig textielpakhuis en ligt aan de Carrer Balmes, vlakbij Plaça de la Universitat.

Wil je nog meer ideeën voor jouw vakantie in Barcelona? Op het blog Bezoek Barcelona vind je praktische tips en informatie over alle bezienswaardigheden en evenementen. Ben je op zoek naar een stedentrip Barcelona? Reisvertrekpunt schreef eerder over een stedentrip naar Barcelona.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl