Skip to main content
Australieverre reizen

Lord Howe Island: Het paradijs op aarde

By apr 25, 2013mei 4th, 2016No Comments

Voor degene die dachten dat het niet bestond, Lord Howe-eiland is het paradijs op aarde! Het Eiland, gelegen binnen de Australische grenzen, ligt in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Het Eiland is 14,6 km² groot en het hoogste punt ligt op 866 meter. Maar wat maakt het Eiland dan zo bijzonder? Bekijk de foto’s op de website van Lord Howe Island en ik denk dat je niet meer informatie nodig hebt.

Wereld erfgoed
De eilandengroep waar Lord Howe Island toe behoort staat sinds 1982 op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de zeldzame flora en fauna die er op het eiland te vinden zijn. Lord Howe Island’s eilandengroep is één van de vier eilandengroepen die op deze lijst te vinden zijn. Het eiland biedt werkelijk waar wonderlijk natuurlijk schoon aan en is goed te bereiken vanaf het vliegveld van Sydney.

loweislands3Mt. Gower & North Bay
De Mt. Gower is de hoogste berg op Lord Howe Island. Op deze berg kan je de beste dagwandeling maken in Australië. De toertocht leidt je door het gebergte en tijdens deze tocht ontdek je uitgebreid de flora en fauna die er in de omgeving te vinden is. Het ruige terrein op het eiland en de prachtige natuurlijk en het wilde leven, maakt het een unieke ervaring.

The North Bay is alleen per voet of het water te bereiken. Dit alleen al maakt The north Bay een unieke plek, omdat het voor de ‘luie’ vakantieganger niet te bereiken is. Vakantiegangers op het eiland maken vaak kleine wandelingen, spotten vogels of zullen lekker genieten op het hagelwitte strand of de vele waterbronnen in de buurt.

Flora & Faunaloweislands2
Zoals al eerder beschreven beschikt het eiland over een overvloed aan dieren en planten van uitzonderlijk natuurlijk schoon. Zo is het water zo helder de je eenvoudig de verschillende soorten vissen en schildpadden kunt zien zwemmen in het water. Daarnaast vind je op het eiland nog 14 verschillende soorten zeevogels en andere diersoorten. Tot slot is het voor degene die van vissen houden is het mogelijk te vissen op zee.

Overnachting – accomodatie
Het bezoek aan het eiland is niet alleen een dagbesteding, maar het is uiteraard ook mogelijk om daar te overnachten. Dit kan op verschillende manieren in verschillende accommodaties op unieke locaties. Het eiland biedt ongeveer 400 slaapplaatsen over het gehele eiland. Of je nou in een strandhuisje wilt overnachten of een huisje overgelegen in de bergen, alles is mogelijk. De prijzen variëren tussen de 75 en de 500 Australische dollar. Voor meer informatie neem even een kijkje op de website van Lord Howe Island (engels).  Wil je alvast genieten of nog even nagenieten van het mooie eiland? Bekijk onderstaand filmpje.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl

Leave a Reply