Skip to main content
Reistips

Wat te doen met je reisfoto’s? 5 leuke tips

Na een vakantie, en zeker als deze geslaagd was, is het altijd weer even omschakelen naar de dagelijkse gang van het gewone leven. Aan de slag gaan met je reisfoto’s is dan een heerlijke manier om de reis nogmaals te beleven.

Reisfoto tips

Ooit was er zelfs een tijd dat je dan nog een dag of wat moest wachten totdat jouw reisfoto’s waren ontwikkeld, maar dat is nu anders. Nu heb je alle foto’s op een geheugenkaart of telefoon staan, je download ze naar je computer en je kunt er mee aan de slag. Maar wat kun je er zoal mee doen, behalve in een fotoboek plaatsen. In dit artikel geven we je 5 tips:

  1. Een collageboek

Hoewel een “gewoon” vakantiefotoalbum maken (zowel digitaal als op de ouderwetse manier met schaar en lijmstift) een intensieve maar geweldige manier is om van jouw vakantie een mooie, blijvende herinnering te maken, kun je dit ook combineren in een collageboek. Ook dit kost wat tijd en je moet wel enigszins creatief zijn, maar het is redelijk simpel: Je maakt via één van de vele websites een digitaal fotoalbum waarbij je al rekening houdt met tekst die je er later bij gaat schrijven en items (tickets, servetjes van dat leuke restaurantje, viltjes van die gezellige bar, etc.) die je er in wilt plakken. Het digitale album vul je dus alleen met de mooiste, gekste of meest bijzondere foto’s en je houdt blanco stukken in je boek over die je later handmatig gaat invullen. Mocht je bij nader inzien toch liever een andere foto gebruiken, dan kun je deze simpelweg over de geprinte foto plakken. Niemand die het dan opvalt dat je een wijziging hebt aangebracht!

  1. Vakantiefoto’s op canvas

Maak een selectie van je mooiste reisfoto’s en wijzig deze in een computerprogramma waar je een afbeelding in een andere kleurtoon kunt opslaan. Bijvoorbeeld in zwart-wit tonen of een andere kleurtoon. Je kunt ook de foto’s in verschillende kleuraccenten opslaan waardoor je een verloop van de kleurintensiteit krijgt. Speel er maar eens mee, je komt tot de mooiste combinaties. Deze foto laat je vervolgens afdrukken op canvas. Uiteraard kun je de foto’s ook in hun originele kleur combineren, maar dan wordt het canvas wel een heel drukke verzameling van foto’s. Dit kan ook een mooi resultaat geven, maar als je voor iets rustigers aan de muur wilt kiezen, speel eens met die kleuraccenten. Het resultaat zal je verbazen. Het aanpassen van kleurtonen van afbeeldingen kan overigens in verschillende tekstverwerkingsprogramma’s.

  1. Vakantiequilt

Ben je handig met naald en draad? Super cool om te hebben is je eigen vakantie om je warm te houden tijdens de winter. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een selectie van je reisfoto’s te uploaden en plaatsen in één bestand die je laat afdrukken op een deken. Maar hoe leuk is het om verschillende foto’s op diverse soorten textiel te laten printen en deze vervolgens tot één mooie en unieke vakantiequilt te maken? Door diverse stukjes, op textiel geprinte vakantiefoto’s in verschillen formaten aan elkaar te naaien, kom je al snel tot een mooie quilt (deken) die je kunt gebruiken als grand foulard, omslagdoek, beddensprei, etc.

  1. Vakantie memory spel

Leuk voor de kids! Het alom bekende memory spel maar dan met hun eigen vakantiefoto’s. Knip of snijd uit stevig karton 40 gelijke vierkantjes (bijvoorbeeld 6 x 6 cm). Vervolgens laat je de 20 leukste vakantiefoto’s dubbel op stickers afdrukken (5 x 5 cm). Je maakt 20 setjes van 2 dezelfde kaartjes en het spel kan beginnen. Super leuk om als gezin de vakantie te herbeleven.

reisfoto kaartspel

  1. Wereld vakanties XXL

Ben je een echte globetrotter en is jouw doel om de hele wereld te zien? Maak een ode aan deze geweldige hobby op een prominente muur in jouw huis. Plak een grote wereldkaart op de muur (of gebruik een muurbehang van de wereld hiervoor) en boor een schroef (of sla een spijker) in elk land waar je reisfoto’s hebt gemaakt. Vervolgens laat je de vakantiefoto’s per land afdrukken als een fotowaaier en hang deze waaier aan de schroef/spijker in het betreffende land. Niet alleen een zeer originele muurbedekking, maar ook een geweldige manier om er aan te worden herinnerd waar je allemaal al bent geweest (en welke landen je nog in het vooruitzicht hebt).

Meer reistips bekijken? Bekijk onze pagina met de leukste reistips.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl