Skip to main content
Reistips

Ontspannen tv kijken op reis, 3 redenen om een VPN te gebruiken

Na een jaar lang bikkelen, is het eindelijk weer zo ver; vakantie! Niets is fijner dan je koffers te pakken en heerlijk ontspannen naar het buitenland te gaan om verder alles achter je te kunnen laten. Je ziet jezelf al zitten in die lekkere loungestoel met een drankje erbij. Zou het dan niet helemaal aangenaam en ontspannen zijn wanneer je jouw favoriete tv-programma’s, zonder blokkade, op een veilige manier kan volgen?

De makkelijkste en goedkoopste aanpak om dit te bereiken is het gebruiken van een VPN.  Een VPN is kort samengevat een beveiligd virtueel privénetwerk. Allemaal heel interessant, maar wat levert het precies op? Wij zetten een aantal bijkomende voordelen voor jou op een rij:

Tv kijken buitenland hoe doe je dat?

Zoals eerder genoemd zou het fijn zijn om in het buitenland jouw favoriete tv-programma’s te kunnen volgen. Maar vaak loop je tegen een uitzending blokkade op van apps zoals NPO, SBS en RTL XL. Ook de apps van KPN, Telfort en XS4all geven een blokkade. Het aanbod is dus behoorlijk beperkt op deze manier. Dit heeft voornamelijk met de niet bestaande uitzendrechten te maken vanuit de aanbieders. Wanneer je een VPN gebruikt omzeil je dit probleem. De VPN zorgt er namelijk voor dat het lijkt alsof je vanuit Nederland de programma’s bekijkt. Dit gebeurt door middel van het verbinden via een VPN server vanuit Nederland.

Censuur? Wat is dat?
Ook wanneer je wat verder reist en bijvoorbeeld besluit om naar landen te gaan zoals Rusland, China of Turkije komt het vaak voor dat deze landen censuur opleggen voor voornamelijk sociale media. Door gebruik te maken van een VPN wordt de locatie van jouw internetgebruik ook hierin afgeschermd en lijkt het alsof je vanuit Nederland aan het internetten bent. Uiteindelijk heb je dus helemaal geen last van internetcensuur!

Jouw verbinding altijd beveiligd

Een ander bijkomend voordeel dat een VPN zorgt voor een eigen beveiligde (privé) verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld besluit om via het open gratis netwerk te surfen, is het op dit moment behoorlijk makkelijk om jouw persoonlijke gegevens af te lezen en zelfs te hacken. Dit wil je absoluut niet. Daarom is een VPN versleuteld, waarbij jouw gegevens altijd beschermd zijn tegen hackers of zogenoemde ‘mee-kijkers’. Op die manier surf je anoniem.

Naast bovenstaande voordelen is het aanschaffen van een VPN ook niet duur. Op deze manier kan je eigenlijk op een goedkope manier jouw internet beveiligen, optimaliseren en extra genieten van je vakantie; dubbel voordeel! Maar hoe kies je nou de juiste VPN aanbieder? Wanneer je er iets minder verstand van hebt is het lastig om de juiste keuze te maken, helemaal omdat er veel VPN aanbieders op de markt zijn. Om hierin een extra handje te helpen hebben wij de beste vier VPN aanbieders op een rij gezet. Hierin zijn beoordelingsscores meegenomen, prijzen en bijvoorbeeld snelheid. Ga daarom bij jezelf even na wat voor jou het meest belangrijk is, dan is de keuze zo gemaakt! Dan rest alleen nu nog die heerlijke vakantie…

 

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl